İstanbul Gündemi

Sarıyer Belediyesi'nden örnek davranış!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Kasım 2022 Cuma 11:14

İstanbul‘da yaptığı çalışma ve projelerle takdirleri toplayan Sarıyer Belediyesi, yine gönülleri fetheden örnek bir davranışa imza attı. Belediye aldığı kararla, Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin okul öncesi ve okul çağındaki 55 çocuğa burs verecek. 
Karar, Sarıyer Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle kabul edildi. Kararla, Türkiye’yi yasa boğan maden faciası sonrasında 42 maden işçisinin çocuklarına maddi destek verilecek. 0-6 yaş arası 33 çocuğa 1.000 TL afet yardımı yapılacak. İlk, ortaokul ve lise olmak üzere 22 çocuğa ise 1.600 TL verilecek.

'KAZA BÜYÜK ACILARA YOL AÇTI'

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Bartın’da yaşanan maden faciasının herkes gibi kendilerini de büyük acılara boğduğunu söyledi. 
Ailelerin yuvasına ateş düştüğünü anlatan Genç, 'Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Zor koşullarda çalışarak evine ekmek götürme derdinde olan madencilerimizin bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak için elimizden geleni yapacağız.' dedi. 

'HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR'

Başkan Genç, herkesin bu konuda üzerine düşeni yaptığını belirterek, 'Devletimiz, STK’lar, hayırseverler üzerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Biz de yerel yönetim olarak ailelerimizin yanında olmak istedik ve meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla çocuklarımıza burs desteği sağlayacağız. Yaraları sarmak hepimizin görevi” diye konuştu. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi