İstanbul Gündemi

Beşiktaş'ta 'Ben de Varım'da buluştular!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Kasım 2022 Cumartesi 11:41

Beşiktaş Belediyesi tarafından öğretmenlere yönelik oldukça alkış alan bir işe imza atıldı. Belediye ile Beltaş AŞ. iş birliği ve Art Boya (PonART)’nın katkılarıyla düzenlenen122 görsel sanatlar öğretmenin ürettiği ‘’Ben de Varım’’ serginin açılışı MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde yapıldı. 
Sergide, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Batman, Malatya, Samsun, Tekirdağ ve Antalya’dan katılım sağlayan görsel sanatlar öğretmenleri, bu kez eğitimci kimliklerinin yanı sıra sanatçı yönlerini Beşiktaş‘ta gösterdi.
Serginin açılışına Beltaş AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, Usta Ressam heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı Süleyman Saim Tekcan ve birçok öğretmen katıldı.

'SANATÇIYA HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ'

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerini söyledi. 
Sergideki eserlerin öğretmenler tarafından üretilmiş olmasının ayrı mutluluk verici bir olay olduğunu dile getiren Akpolat, 'Öğretmenler Günü kapsamında çok değerli 122 görsel sanatlar öğretmenimizin eserlerini Beşiktaş’ta sergilemek bizler için onur ve mutluluk verici’’ dedi.
Açılışta konuşma yapan İnan Güney de sanatın ve sanatçının yanında olmaya her koşulda gayret gösterdiklerini anlatarak, 'Bu bilinçle birçok sanat projesine ev sahipliği yaptık. Bu projeyi de ülkemizde sanatın önemi konusunda farkındalık yaratacağı konusunda çok önemsediğimizi belirtmek isterim. Bu farkındalık ile ülkemizin geleceğini belirleyecek çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren, geleceğe hazırlayan siz değerli sanat öğretmenlerimize tekrar teşekkür ediyorum.' diye konuştu.  

'HEPSİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM'

Usta Ressam Süleyman Saim Tekcan ise 'Hepsini yürekten kutluyorum. Burada gördüğümüz resimlerden şunu anlıyorum ki Türkiye’de Atatürk’ün kurduğu önemli okullardan mezun olup sanatın içerisinde yer alan bu insanların tıpkı Avrupa da olduğu gibi Türkiye’yi rönesansa ulaştıracaklarını düşünüyorum.' şeklinde konuştu. 
Sergi 25 Kasım-11 Aralık 2022 tarihleri arasında Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi Çağdaş Sanat Galerisi‘nde ziyarete açık olacak. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi