İstanbul Gündemi

Ümraniye'de 'kutsal' açılış!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Kasım 2022 Cumartesi 10:01

Ümraniye Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ümraniye Müftülüğü tarafından hayırsever Hacı Muammer Kakı‘nın destekleriyle yapılan verdiği Hacı Reşit Kakı Camisi açılarak, hizmete sunuldu. 
Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin açılışı Kur‘an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle yapıldı. 

'YAPIMI DEVAM EDEN CAMİLERİMİZ VAR'

Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, çok hayırlı bir hizmete imza atmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. 
Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, “Çok şükür bu devirde artık toplama paralar ile değil, çok değerli hayır sahipleri ile Ümraniye‘de 15-20 tane mescidimizi ve camimizi inşa ediyoruz, bunlardan bir kısmını açtık bir kısmını da açmaya devam edeceğiz. Bunlardan birisi de Muharrem Kakı. Kendisinden Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

'ŞEHİRLER CAMİLERLE SÜSLENMELİ'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da şehirlerin camilerle süslenmesi gerektiğini anlatarak, 'amisi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbul payitaht, Osmanlı‘nın başkenti. Dolayısıyla İstanbul‘un süsü minareleridir, kubbeleridir. Minareleri ve kubbeleri, Allah muhafaza görünmez hale getirin, İstanbul‘u atın bir kenara, hiçbir işe yaramaz. Minaresiz ve camisiz şehir, ruhsuz bir şehirdir. Minareler, kubbeler şehirlerin ruhudur. Biz, özellikle havaalanına inmeden önce İstanbul‘un üzerinden uçakla geçerken cam kenarında oturuyorsak baktığımız zaman İstanbul‘un ruhunu görüyoruz, minareleri görüyoruz, kubbeleri görüyoruz.” diye konuştu. 
Program kılınan Cuma namazı sonrası kesilen açılış kurdelesi ile son buldu.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi