İstanbul Gündemi

Büyük buluşmanın sebebi belli oldu! Cumhurbaşkanı açıkladı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
23 Mart 2023 Perşembe 14:19

Katıldığı bir yayında 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanı görevini sürdüren Mehmet Şimşek ile neden bir araya geldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine, Mehmet Şimşek; sosyal medya hesabı üzerinden, aktif siyasette bulunmak istemediğine dair bir açıklama yaptı.

‘FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK’

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından, buluşmanın sebebini öğrenmek isteyen vatandaşlar; gözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevirmişti. Bunun üzerine katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Erdoğan, ‘Mehmet Bey geçtiğimiz dönemlerde benim yol arkadaşım, mesai arkadaşım ve bakanım olmuştur. Kendisiyle yaptığım görüşmede, insanımızın refahı ve huzuru ile ilgili bundan sonradaki süreçte neler yapabileceğimize dair değerlendirmeler yaparak kendisiyle fikir alışverişinde bulunmak istedim. Kendisi de sağolsun yurt dışı dönüşünde yanıma geldi. Mehmet Bey’in fikirlerine çok önem veririm. Bu görüşmeleri ilk kez gerçekleştirmiyoruz. Hem benimle hem de diğer arkadaşlarımla her zaman istişare halindeyiz. Bize her zaman destek oldu. Şimdi de desteğine devam ediyor.' dedi.

‘GÖREV DÜŞERSE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK’

Konuşmasında Mehmet Şimşek'in yurt dışında bozması mümkün olmayan taahhütleri ve danışmanlıkları olduğunu vurgulayan Erdoğan, ‘6’lı masa siyaseti kirlettiğinden dolayı bu tarz toplantılarda farklı manalar olduğu sanılıyor. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. Mehmet Bey'in yurt dışında bozamayacağı taahhütleri mevcut. Kendisiyle görüşmelerimiz bundan sonraki süreçte de olabilir. Mehmet Bey, gerektiği takdirde üzerine düşeni yapacağını syledi. Davetime icabet ettiği için de kendisine teşekkür ediyorum' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi