İstanbul Gündemi

HALİT CEBECİ: “+1 KAT ARTIŞ YETKİSİ İBB’DE”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Nisan 2021 Çarşamba 12:32

“Bunu Bakırköy’ün tamamına +1 kat verilmiş şeklinde anlatmak beklenti içindeki vatandaşların duygularıyla oynamaktır. Onları yanıltmaktan başka bir şey değildir” diyen Cebeci, konuya dair açıklamalarda bulundu.

Bakırköy Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısında söz alan Ak Partili İBB’li Meclis Üyesi Halit Cebeci, çok sayıda vatandaşın kendilerine ‘Bakırköy’e +1 kat verildi mi?’ diye sorduğunu, ilçe meclisinden Yeşilköy, Yeşilyurt, Basınköy ve Şenlikköy’e +1 kat verilmiş gibi bir algının oluştuğunu ve sosyal medyada da konuyla ilgili farklı ifadeleri üzülerek okuduğunu bu yüzden de konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

“+KATLA İLGİLİ YANLIŞ ANLAŞILMALAR VAR”

Göreve geldikleri ilk günden beri ilçe başkanları Tülin Mazlumoğlu Kestane’nin de talimatıyla ilçe halkının beklediği Kentsel Dönüşüm ile ilgili gelen her konuya olumlu yaklaştıklarını, imar ve kentsel sorunlarla ilgili de tüm meclis üyesi arkadaşlarıyla uyumlu bir şekilde çalışarak asgari müşterekte birleşerek alınan kararları İBB’ye gönderdiklerini ifade eden Cebeci, “Üzülerek görüyorum ki bazı TV kanallarında ve sosyal medya da yanlış aksettirmelerden dolayı yanlış anlaşılmalar var” dedi.

“BAKIRKÖY’E + KAT VERİLMESİ BÜROKRASİ VE SİYASİ OLARAK İBB’NİN İŞİ”

Bakırköy Meclisi’nden geçtiğimiz ay İBB meclisine Yeşilköy ve çevresi için gönderilen kararın Yeşilköy, Yeşilyurt, Basınköy ve Şenlikköy’e +1 kat verilmiş gibi aksettirildiğini gördüğünü söyleyen Halit Cebeci, İBB’ye gönderdikleri kararın bir nevi yetkiyi kullanma talebi olduğunu ifade ederek, “İlçe meclisi olarak + kat vermenin 5 binlik plan konusu olduğunu, eğer uygunsa İBB’ye +1 kat çalışmasını siz yapın dedik” ifadeleriyle anlattı.

Bakırköy’e +kat verilmesinin bürokrasi ve siyasi olarak İBB’nin işi olduğunun altını çizerek devam eden Cebeci, “Biz binlik plan yapma yetkisini devir ettik. 5 binlik ve binlik planları yapın getirin mümkünse artı katı verin dedik. Bu kararımızı Bakırköy’de +1 bir kat gibi anlatmak ve anlatılmasına müsade etmek yanıltmaktan başka bir şey değildir. Lütfen sizler de soranlara konuyu bu şekilde anlatın” diyerek, müktesep hakların iadesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

“İMAR HAK KAYIPLARININ İADESİNDE +KAT YOK”

 

İmar hak kayıplarının iade edilmesinin de, ilçenin tamamına +1 kat verilmiş gibi konuşulmasının  beklenti içindeki vatandaşların duygularıyla oynamak olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Halit Cebeci, “İmar hak kayıplarıyla ilgili İBB’nin İstanbul’un 39 ilçesinde uygulanmak üzere aldığı karara binaen Bakırköy Belediye Meclisi olarak binlik çalışma yaptık. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Ancak bunu +1 kat verilmiş gibi aktarmak yanlıştır. Örneklemek gerekirse, 1960’lı 70’li yıllarda dönemin imar planlarına göre evini 6 kat yapan, imarı ve iskanı olan ama yenilemek istediğinde yeni planlara göre 5 kat yapabilen ve bundan dolayıda hak kaybına uğrayan vatandaşların evini aynı şekilde yapmasının önünü açtık. Bu şekilde ilçemizde çok fazla değil, yaklaşık 100 bina var. Lütfen bunu da doğru anlatalım” diyerek konuşmasını tamamladı.

“YEŞİLKÖY, YEŞİLYURT, BASINKÖY VE ŞENLİKKÖY’ÜN ŞU ANKİ YOĞUNLUĞU +1 KATI KURTARIYOR”

Cebeci’ye cevaben söz alan CHP’li meclis Üyesi Gökmen Yıldırım, Bakırköy halkının +1 kat beklentisinin olduğunu, sosyal medya da yahut basında böyle bir algıya neden olan bir durumdan da kendilerinin sorumlu olmadığını söyleyerek, müktesep hakların iadesiyle ilgili kat kayıplarının 100 civarında binayı kapsadığını ama hem düşeyde hem de yataydaki kayıplalarla ilgili yapılan çalışmayla  parsel ve donatı terklerinden dolayı hak kazanan binin üzerinde bina olduğunu belirtti.

Hali hazırdaki 5 binlik planların binlik planlara uyarlandığında +1 katın zaten kendiliğinden çıktığının da altını çizen Yıldırım, “Dolayısı ile Yeşilköy, Yeşilyurt, Basınköy ve Şenlikköy’ün şu anki yoğunluklarından yola çıkarsak +1 katı kurtarıyor. 5 binlik çıktıktan sonra Bakırköylülerin talebini bizler yine bu meclise ileteceğiz. Umarım önceki toplantılarda olduğu gibi binlik planlarımızı da buradan oy birliği ile İBB’ye yollarız. Halit Bey de komisyondaki arkadaşlarını ikna eder ve artı katı alırız” dedi.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi