İstanbul Gündemi

İBB MECLİSİ'NDE YİNE TÜGVA TARTIŞMASI!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
16 Kasım 2020 Pazartesi 19:05

İBB’DEN KİPTAŞ’A, ORADAN VAKIFA

 

Geçtiğimiz ekim ayında TÜGVA’nın merkez binasının olduğu, Eyüpsultan’daki arazi ‘Sosyal Kültürel Tesis Alanı’ndan, Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanı’na alınmıştı. Kararı veto eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görüşülmek üzere meclise gönderdiği karar öncesi konuşan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Burası büyükşehir mülkiyetinde olan ve Eyüp’te bir gençlik merkezi inşaatı olarak ihalesi yapılmış, inşaatına başlanmış bir yerdi. Alanda inşaat devam ederken KİPTAŞ’A satışı olmuş, beraberinde de burası KİPTAŞ tarafından ismi belli olan vakfa satılmıştır. Sayın başkanımız yapılan görüşmeler sonucunda plan değişikliği tadilatını tekrar mecliste görüşülmek üzere veto etti. Başkanımızın vetodaki nedeni belli meclisin ciddi bir yanlışı var” dedi.

 

Meclisin önemli bir çoğunluğunun ısrar kararında hala ısrar ettiğini gördüğünü söyleyen Balyalı, alınan kararın yanlış ve vebalinin kararda imzası bulunanların üzerinde kalacağını söyledi.

 

Söz konusu alanda, tüm İstanbul ve Eyüpsultanlı gençlerin faydalanabileceği bir merkezin inşaat çalışmalarına başlandığını söyleyen Balyalı, sonrasında söz konusu vakıfa tahsisinin yapıldığını ve sadece o vakıfla birlikte hareket edenlerin yararlanabileceği bir noktaya dönüştüğünü belirtti.

 

Ayrıcalıklı imar değişikliği ve bir satıştan dahi bahsetmediklerini, bu anlamda yapılan tüm işlemlerin yanlış olduğunu belirten Tarık Balyalı, “Alınan karar Eyüp ve İstanbul halkı için hayırlı bir karar değildir. CHP olarak bu ısrar karara veto vereceğiz” dedi.

 

 

AK PARTİLİ GÖKKUŞ: “BİLMEDİĞİNİZ VAKIF HAKKINDA SÖYLEMLER ÜRETİYORSUNUZ”

 

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, TÜRGEV’in söz konusu alanı kendi parasıyla satın alındığını söyleyerek, TÜGVA ve TÜRGEV gibi vakıflara herkesi girebileceğini söyledi.

 

CHP meclis grubunu söz konusu vakıfları birlikte gezmeye davet eden Gökkuş, “Gelin hep birlikte gidelim, ne hizmet yaptıklarını görelim” diyerek, TÜGEV ve TÜGVA gibi vakıfların hem Türk gençliğine hem İstanbul gençliğine hizmet eden kurumlar olduğunu belirtti.

 

CHP’nin bilmediği bir vakıf hakkında geliştirdiği söylemlerle algı yaptığını iddia eden Gökkuş, binanın TÜRGEV’e ait olduğunu, ısrar kararın amacının da ideolojik bir algı oluşturmak olduğunu vurgulayarak, “Bu vakıf tüm İstanbulluların hayrına çalışan bir vakıftır. Gidin, görün, bilgi alın” diyerek, hizmet kusuru varsa bunun da tartışılabileceğini belirtti.

 

“KAYIRMACILIK YAPTIĞINIZ İÇİN SEÇİMİ KAYBETTİNİZ”

 

İBB mülkiyetinde olan bu tür alanların parsel parsel bu vakıflara satıldığını iddia ederek yeniden söz alan Tarık Balyalı, “Geçtiğimiz dönem satılan, tahsis edilen ve değeri bizim tahminlerimize göre 1 milyar lirayı bulan çok sayıda gayrimenkul bu ve buna benzer vakıflara satılmış yada tahsis edilmiş. Arkasındaki tek mantalitede ideolojik ve siyasi tutumlarıdır. Biz size buraların tüm İstanbul halkının malı olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Zaten bu kayırmacılığı yaptığınız için 31 Mart ve 23 Haziran‘da kaybettiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi