İstanbul Gündemi

İki farklı anket, iki çarpıcı sonuç! İmamoğlu mu, Kurum mu?

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken anket firmaları da seçmenin nabzını yoklamaya devam ediyor. ‘İBB’yi İmamoğlu mu kazanacak yoksa Kurum mu?’ sorusuna yanıt aranırken, bazı anket sonuçları ise birbirinden oldukça farklı.
İki farklı anket, iki çarpıcı sonuç! İmamoğlu mu, Kurum mu?
Haberler / Politika
5 Şubat 2024 Pazartesi 12:25

Türkiye'de en çok merak edilen illerin başında ise Megakent İstanbul geliyor. ‘İmamoğlu mu kazanacak Kurum mu kazanacak?’ sorusuna yanıt arayan HBS Araştırma ve Özdemir Araştırma yaptıkları anketin sonuçlarını yayınladılar.

ANKETLER PEŞ PEŞE YAYINLANIYOR

İki aydan az bir süre kalan yerel seçimlerde adaylar sokaklarda anket şirketleri masada çalışmalarını hızlandırdı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de vatandaşlar anketlere yoğun ilgi gösteriyor. En çok araştırma ise Megakent İstanbul'da yapılıyor.

İMAMOĞLU ÖNDE

Toplam 2 bin 120 seçmenin katıldığı HBS Araştırma’nın anketinde; Ekrem İmamoğlu yüzde 44,3 Murat Kurum yüzde 43, Başak Demirtaş yüzde 4,4 Buğra Kavuncu yüzde 3,1, Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2,0, YRP Adayı yüzde 1,4, Diğer Adaylar ise yüzde 1,7 oranında oy aldı.

KURUM ÖNDE

2 bin seçmenin oy kullandığı ankette ise adayların aldığı oy oranları şu şekilde: Murat Kurum yüzde 43,3 Ekrem İmamoğlu yüzde 41,5, Başak Demirtaş yüzde 8,8 Buğra Kavuncu yüzde 4,9, Diğer Adaylar yüzde 1,5.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi