İstanbul Gündemi

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİ PARTİ GRUPLARINI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Nisan 2021 Çarşamba 14:39

CHP Ümraniye Grubu alınan bu kararı şiddetle eleştirirken AK Parti tarafından ise sözleşmeden çıkmanın isabetli bir karar olduğu yönünde açıklamalar geldi. Karşılıklı atışmalar ile büyüyen tartışmada gruplar birbirini suçladı.

KARAKÖSE: “KADINLARI BÖYLE Mİ KORUYORSUNUZ?”

CHP Ümraniye Meclis Üyesi Hüseyin Akın Karaköse, AK Partili Ayşe Yanık’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkış hakkında yaptığı açıklamalara iki soru ile cevap verdi. Karaköse, Yanık’ın AK Parti iktidarının 19 yıllık yönetiminde kadına yönelik şiddete karşı yapmış olduğu ifadeler ile ilgili olarak, “Rize Belediye Başkanı’nın ‘ikinci eşlerinizi doğudan alın’ açıklamasına ne diyecek? Bir AK Partili yönetici ‘başı açık kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır ya satılıktır’ dediğinde ne tepki gösterdiler? Kadınların itibarı böyle mi korunuyor? Biz bu konuyu takip ettik, herhangi bir açıklama duymadık” dedi.

BALIK: “PINAR GÜLTEKİN İSMİNİ NOT ALSIN”

Hüseyin Akın Karaköse’ye cevap ise AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Balık’tan geldi. Muharrem Balık, “Hüseyin kardeşim Pınar Gültekin ismini bir not alsın, daha sonra kendisi ile sohbet ederiz” diye konuştu.

YILMAZ: “KENDİLERİ İLE ÇELİŞİYORLAR”

CHP Meclis üyesi Cevdet Yılmaz da konu ile ilgili söz alarak tartışmaya dahil oldu. AK Parti’nin kendisi ile çelişki yaşadığını söyleyen Yılmaz, “Bu sözleşme TBMM’de oy birliği ile geçti. O gün neden itiraz etmediniz? Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanı iyi ki kaldırdı diyorsunuz. Böyle bir çelişki olur mu? Kendinizle çelişiyorsunuz. O gün güzel, bugün kötü” ifadelerini kullandı.

ÖNER: “CUMHURBAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Parti gruplarının karşılıklı atışması AK Partili Nurten Erkmen Öner ile devam etti. Öner, Cevdet Yılmaz’dan sonra söz alarak “İmza attığınız bir sözleşmeyi uygu gitmediğini gördüğünüz için feshederseniz. Sosyal bir hayat içinde yaşıyoruz. Bazı şeylere karar verebiliriz. Bu kararımızdan geri dönebiliriz. yalnız kendi başımıza karar vermediğimizin, toplumumuzun sesine kulak verdiğimizin de göstergesidir bu. Bizi gururlandırıyor, Sayın Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

KILIÇ: “CHP’YE ÖZEL BİR SÖZLEŞME DEĞİL”

CHP Ümraniye Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, mecliste bulunan kadın üyelerin konuşmalarından üzüntü duyduğunu belirtti. TBMM’de oy birliği ile kabul edilen sözleşmenin Cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmesine itiraz ettiklerini belirten Ali Kılıç, “Yarın bir gün oluşacak kadın ve çocuk cinayetlerinin vebalini burada konuşan kadın üyelerin üzerine atıyorum. Bu sözleşme CHP için yapılmış bir sözleşme değil. Mevcut kanunlarımız bu cinayetlerin önüne geçebilecekse zaten sıkıntı yok” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi