İstanbul Gündemi

ALİ RIZA YILDIRIM, İKTİDARA ‘CHP ZİHNİYETİ’Nİ ANLATTI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Nisan 2021 Çarşamba 13:49

CHP’nin kurulu amacının ve Türkiye Cumhuriyeti için ne anlama geldiğini anlatan Yıldırım, iktidar partisinin en büyük hatasının karşı düşünce ve fikirlere saygı duymaması olduğunu belirtti. Ümraniye Belediye Meclisi’nin nisan ayı ilk oturumunda gündem dışı söz alan Ali Rıza Yıldırım, şunları söyledi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir. Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım” dediği büyük zaferin adıdır. Mevcudiyetimizin sebebi bu kahraman askerleri ve onların büyük komutanını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Değerli arkadaşlar bu meclis açıldığından bu yana sizlerin, daha evvelinde de AK partili siyasetçilerin dilinden düşürmediği sıkça, alaycı bir üslupla, hoyratça kullandığınız, aranızda meşhur ettiğiniz iki sözcük var. CHP zihniyeti. CHP kötü derse bu iyidir, CHP yanlış diyorsa yaptığımız iş doğrudur gibi yan cümlelerle de  tartışılan konuları sığlayıp, kolayca savmaya çalışıyorsunuz.CHP ziHniyeti yada başka fikirler iyimidir kötümüdür tartışılır ama tartışmasız en kötü olanı  kendi zihnini peşinen başka fikirlere, görüşlere kapatmaktır ki bu kişilerde ve gruplarda zihniyet körlüğüne, İletişim kanallarının tıkanmasına sebep olur. Sonundada göremez bilgilenemez, uyarılamaz, tedbir alamaz olursunuz, oluşan kötü sonuçlar karşısında  da inandık, kandırıldık, ihanete uğradık, ihanet ettik gibi sözcüklerle  itirafta bulunur, mahcup olur, kendinizi savunmak zorunda kalırsınız. 

Anadolu 10 binlerce yıldır medeniyetin beşiğidir.Tarih ve yapılan kazılar bunu gösteriyor. Bizim de bu coğrafyada bin yıllık Selçuklu, Osmanlı ve şimdi cumhuriyet ile beşeriyete dair büyük bir  deneyimimiz var. Bilgi kültür ve medeniyet birikimimiz, erlerimiz, elviyalarımız var. Bunlardan kalan tecrübe, deneyim, yaşanmışlık her bireye her köşeye sirayet etmiştir. Bu temelde kurumlarımız oluşmuştur.. Fikir ve zihniyet dünyamızın temelini oluşturur bu birikim.. Ve  Her birey, her kurum karşılıklı bir birinden çok şey öğrenir, aydınlanır. Bu durum da kişi yada kurumlarda karşılıklı hürmet, saygı, minnet duygusu geliştirir.

Gelelim CHP zihniyetine…Bu zihniyetten yakın tarihimize tesir eden, hafızalarınızda olan birkaç konuyu örnek vererek bahsedeceğim.

CHP Büyük önderin liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran fikri düşüncenin devamı ve takipçisidir. Atatürk ilke ve devrimleri.. Çin’e kadar Afrika’nın en güney ucuna kadar, Kuzey Buz Denizine kadar olan geniş coğrafyada Anadolumuzu Türkler, Kürtler Aleviler, Sünniler ve diğer etnik ve mezhepsel yapılar için, tüm vatandaşlarımız için en yaşanabilir, en güvenli toprak parçası haline getirmiştir. Ortadoğu, Kafkaslar, İslam ülkelerine bakınca bunu çok daha net görür ve anlarız.

Karabük demir çelik fabrikası 1937 de kurulmuştur. Yavuz başkan bilir. Zamanın dünyadaki en önemli sektörleri tekstil, şeker, tütün iken üçününde Malatya’da devasa fabrikaları vardı. Bizim gençlik dönemimize kadar üretimlerine devam ettiler. Sigara fabrikası 1925, Sümerbank 1936, Malatya şeker 1954 de kurulmuş. Bu kuruluşlar diğer şehirlerimizin ve ülkemizin her tarafında.. Tarım , doğal kaynaklar, yörelerin ekonomik potansiyelleri göz önünde bulundurularak inşa edilmiş, çokça var olan kuruluşlardır. SEKA 1934 yılında kurulmuştur. Uçak, makine, araba üretimi yapılmış bu topraklarda. Bu adı geçen ve daha bir çok tesisler,  büyük oranda sizin görmezden geldiğiniz zihniyetin gayreti ve ürünüdür. Kendilerinden sora gelen hükümetlerin yaptığı ve yapacakları icraatların temeli olmuştur bu kurumlar. Zira kimsenin havaya bir şey inşa etme kabiliyeti yoktur. CHP zihniyetinden bahsetmeye devam ediyorum…

1 Mart 2003 TBMM oturumunda CHP Genel Başkanı diyor ki gözlerimizin önünde devletler çözülüp parçalanmakta. Yeni güç merkezlerinin şekillenmekte olduğuna tanıklık ediyoruz orta doğunun siyasi haritası kanlı bir süreçle yeniden çiziliyor. Mazlum milletimizin büyük fedakarlıkla gerçekleştirdiği kutsal istiklal mücadelemizi şerefle yöneten TBMM’nin günümüzdeki üyeleri olarak bu manzarayı derin bir acı ve hüzünle izliyoruz ve elbette bu yangını söndürmek için uluslar arası bir dayanışma sergilemek zorundayız diyor.Iraka müdahale ve 65 binden fazla yabancı askerin Güneydoğu Anadolu bölgemizde konuşlandırılması ve ÜLKEMİZİN Ortadoğu, Irak savaşı için karargah yapılması isteniyor 1 mart tezkeresi ile. O bölgemizde oluşacak otorite kargaşası ve sonuçları, sonra başımıza gelecekleri Irak’a, Suriye’ye bakarak görüp izleyebilirsiniz. CHP zihniyetinin karşı duruşu sayesinde meclisimiz bu tezkereyi kahramanca reddetti. Milyonlarca Müslüman Kadının, çocuğun tecavüze uğramasına, katline, zulüm görmesine ortaklık etmedi. Zamanın başbakanı GÜL Tezkere red edilince kime ne mahcubiyeti varsa göz yaşlarıyla meclisi terketti. Sonrada bu ülkeye Cumhurbaşkanı yapıldı. Sonraki şekillenmeleri ve sonuçlarını hepimiz yaşadık, biliyoruz.

Başka bir olay ve zikrettiğiniz CHP zihniyeti.

Bu devlet beni yetiştirdi okuttu ben millet vekiliyim bu devleti korumaya kollamaya yemin ettim.Artık deneyimli bir siyasetçi oldum. Uyarı görevimi yapmalıyım. Emperyalistler hepsi Anadolu’daydı bu ülkeyi bölemediler. Kim bu çocuklar gelip burada misafir ediliyor, şiir okuyorlar. Bizim çocuklarımız yok mu? Burada büyük bir tehlike var, vekiller ABD’ye bu adamı ziyarete gidiyor, adam devletin içinde büyüyor, her kurumu ele geçiriyor. Bu adam kaynağı, parayı nereden buluyor, gelin bunları birlikte araştıralım diye sesleniyor CHP zihniyeti. Rahmetli Kamer Gencin ağzıyla… Ön taraftaki vekiller üzerine saldırıyor, darp etmeye yelteniyor. Yine ısrarla devam ediyor bunların bana bir zararı olmaz, benim yerim, köküm, siyasetim belli ama sizin başınıza büyük felaketler getirecekler  görün bunları diyor. İşte bu CHP zihniyeti 2009 da meclis kürsüsünde bu tarihi uyarıyı görememezliğinize, duymamazlığınıza isyan ederek sesi yettiğince tekrar tekrar yapıyor. Tabi siz bu gün olduğu gibi o günde peşinen kapalısınız bu zihniyete CHP’li söyledi deyip kulak arkası ediyorsunuz. Ve İş işten geçiyor vatanseverler suç isnat edilerek, uydurularak zindanlara atılıyor. Neticede 15 temmuz 2016 da hainler harekete geçiyor. Meclis bombalanıyor önemli yerler, kurumlar, İSTİHBARAT vuruluyor, 256 insanımız şehit oluyor binlerce gazi, yaralımızla, acımızla, örselenmiş devletimizle meydanda kalıyoruz. 

Değerli arkadaşlar Şimdi soruyorum CHP zihniyetini görmezden geldiniz, peki ya ordumuzda neredeyse azınlığa düşmüş Atatürkçü, yurtsever askerlerimiz olmasaydı, bu kahraman milletimiz direnmeseydi, Orçun kardeşlerimiz olmasaydı…Hainler emellerine ulaşsaydı.. sonrasında ülke olarak akıbetimiz, yukardakilerin vaziyeti ne olurdu? Bu mecliste kimler olurdu aklıma getirdiğimde tüylerim diken diken oluyor. Devletimizi tahrip ettiler, ekonominin borcu külfeti bu gariban millete kaldı. Çil çil kaymak, kaymak dolarları, avroları aldı Londra’ya oraya buraya kaçırdılar. Şu anki ekonomik sıkıntıların büyük sebeplerinden biri de bu bence. Diyeceğim o ki CHP zihniyeti ve diğer fikirlere karşı sizin zihninizin kapalı olması, öngörü oluşturamamanız ve sonuçta tedbirler alamamanız bu günkü çorapları başımıza ördü. Şimdi CHP zihniyetinin Ümraniyeli bir temsilcisi olarak söylüyorum

Şu an çok büyük bir tehlike var bence. Ayakta olduklarını, vazgeçmediklerini dünyanın en ünlü caddesi, en ünlü meydanında milyon dolarlar harcayarak bilbord asarak, araba gezdirerek gösteriyorlar, duyuruyorlar. Gövde gösterisi yapıyorlar. Sonrasında Yunanistanda tv kanalında yapılanlar, söylenenler, bu emareler, bu olaylar önemli bir tehdittir. Büyük başlangıçların lansmanı böyle şaşalı yapılır, yaptılar. CHP zihniyeti bunların en üst, sinsi görünmez siyasi kadrolarının, elebaşlarının araştırılması, tesbiti, ortaya çıkarılması için gırtlağını yırttı ama netice sıfır. Tehlike büyük ve hala devam ediyor.

Arkadaşlar büyük Atatürk başımıza gelecekleri, düşmanımızın kimler olacağını, dahili ve harici düşmanlarımızı tarif etmiş. Mücadeleye nasıl hazır olmamız gerektiğini, hedeflerimizi yıllarca önce görmüş ve bize yazıp, çizip bırakmış ve bu gün ona hayranız niye? Çünkü zerre eksik söylememiş, dedikleri bir bir ortaya çıktı, çıkıyor.

Tedbir alamayıp felaketlere, yıkımlara, yokluklara sebep verip sonra bu felaketten onu kurtardık, burayı düzelttik, koli dağıttık, doyurduk gibi sözde kahramanlık, kabadayılık felsefesini terk etmeliyiz. Geleceği tahmin edip, bilimsel analizler yapıp  tedbirler almalıyız, felaketlere sebep olacak her türlü aksaklığı eksikliği gidermeliyiz hem de bölgemizde kazanlar fokur fokur zebaniler tarafından kaynatılırken. Düşmanlığın sınırı şusu busu yoktur. Mevzu olan devletse, idare ise  maharet Mevlananın dediği gibi zerrede alemi, alemde zerreyi görmektir. Truva atı bizim topraklarımızda değerli arkadaşlar. Ak parti iktidarı dönemine denk düşen yaşadığımız bu kötü gelişme ve felaketler, yaşanan acı deneyimler sizleri başkalarını dinleme, anlama  konusunda daha hevesli, daha duyarlı yapmalı değerli arkadaşlar.Şu günlerde CHP olarak zihnimiz şu konularla meşgul bu konuları da hatırlatıyoruz sizlere… CHP merkez bankamızla ilgili halkımız adına izahat talep etmesin mi ? 5 ayda 4 başkan atanıp görevden alınıyor, nerede görülmüş bu? AĞBAL görevden alındı 2 Atatürk barajı kaybettik, yüzde 10 fakirleştik, borsa 0/0 16 değer kaybetti o gün. Alt yapısı yeterli olmayan ülkeler kalkınamaz elbette ama oto yollar, köprüler, geçitler hemde döviz bazında devasa zararlar ediyor. Bunu hepiniz biliyorsunuz, CHP zihniyeti sessiz mi kalsın bu duruma? Bu halk ekmek peşindeyken CHP dev lüks araç konvoylarına, şatafatlı sofralara, makam araçlarına seyircimi kalsın. CHP Ekonomi konusunda uyarılar yaptı, yanlışları söyledi, 10 bin doları geçemiyoruz senelerdir derken onunda altına düştük ve 16 dan 20 ye geriledik Dünya  ekonomik büyüklük sıralamasında… Faize en karşı ekonomistler sizin partinizde, faizi en yüksek 7. Ülkeyiz dünyada, söylemeyelim mi bunu.  CHP zihniyeti andımızı çocuklarımıza elbetteki unutturmayacak arkadaşlar. Adam kokain çekiyor pudra şekeri diyor. Bu millete yapılan aymazlığı, utanmazlığı görmeyelim mi?

CHP zihniyeti duymaya, görmeye, bilmeye milletin yararına olan her şeyi söylemeye devam edecek arkadaşlar.

Sadece biz biliriz ötekiler yanlış demeyiniz, fikirlere açık olun, itirazları dinleyin sonunda Kandırıldık bizi aldattılar bizi dinimizle ,imanımızla kandırdılar demeyin.Söylediğim gibi Düşmanın fıtratı bu maneviyata saygı, vicdan, merhamet beklenmez düşmandan, hile beklenir, tuzak beklenir. Pişmanlıklarınız bu mazlum ve masum milletimize maddi manevi, yıkıma, çok pahalıya maloldu, kalkınmamız, büyümemiz durdu. Şimdi size naçizane önerim. Düşünmeniz gereken ve ihtiyacınız olan şey şu: Önce kendi zihniyetinizi  ölçüp biçip bir tartmanız sonra her görüşe her fikre saygı duymanız, faydalanmanız böylece oluşacak hataların önüne geçmeniz. Kıymetli arkadaşlar. Sözlerimi bitirirken sizlere önemle de hatırlatmak istiyorum. CHP zihniyeti ve fikriyatı: Bu milletin tarihinin, kültürünün töresinin özüdür. İlim ve aklı kendine rehber edinmiştir. Cumhuriyetimiz…onun kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ün düşünce, değer ve prensiplerinden oluşan devasa bir hazinedir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi