İstanbul Gündemi

MALİKİ EJDER BATUR, KROKİ POLEMİĞİNE SON VERDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
5 Kasım 2020 Perşembe 17:50

Konu ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirten AK Parti Ümraniye Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur, bu projenin tamamen vatandaşın haklarını korumaya yönelik olduğunu söyledi. Batur, “Mevzubahis bölgenin binlik planlarını gündeme getirdiniz, şimdi de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi diyorsunuz. Yanlış haritalar ile dezenformasyon devam ediyor. Şunu açıkça ifade edeyim, AK Parti’nin şaka işi olmaz. Tüm işleri ciddidir. AK Parti milletine hizmet eder. Her türlü teknik izahatı yapmaya hazırız. Pazartesi gündeme getirdikleri konu ile bu birbirinden tamamen bağımsız işler. ‘Riskli alana alarak sizin yerlerinizi alacaklar’ sözleri külliyen yalandır. AK Parti hükümeti buradaki vatandaşın tapularını verdi” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçen haritanın orijinalini de paylaşan Batur, “Elmalıkent’te 60 dönümlük bir alandır. Bu alanın riskli alana alınması plan dışında bir hadisedir. Alınmasının sebebi, riskli alan statüsündeki yerlerin kanunen tanıdığı haklardan vatandaşın faydalanabilmesidir. Burada belediyemiz örnek bir proje hayata geçirecektir. AK Parti 18 yıldır merkezi hükümette, 16 yıldır da Ümraniye’de halkına hizmet etmektedir. Bunun karşılıklı bir iletişim olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konu ile ilgili görüş bildiren MHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Cihan Tufan, “Koordinatları belli bir yerdir burası. Üzerinde tartışmaya gerek yoktur. 62 bin 503 metrekare bir yerdir. Hayırlı olsun. İyi niyetle hazırlanmış, örnek, butik bir proje olacağına inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi