İstanbul Gündemi

Ömer Faruk Yazıcı’dan flaş çağrı! ‘Temiz Eller Operasyonuna ihtiyaç var’

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Can Atalay hakkındaki AYM kararına uymayıp kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına sert tepki gösterip Türkiye’nin bir “Temiz Eller Operasyonuna” ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Ömer Faruk Yazıcı’dan flaş çağrı! ‘Temiz Eller Operasyonuna ihtiyaç var’
Haberler / Politika
9 Kasım 2023 Perşembe 08:57

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürüyor.

BAŞKAN YAZICI’NIN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE:

“Türkiye'de, yargı erkinin bir parçası olan Yargıtay’ın,  Anayasa Mahkemesi gibi bir üst yargı organına darbe niteliğinde hamlede bulunması, yargı mensuplarının gündemi değiştirmeye çalıştığının ve bizzat darbeye teşebbüs ettiklerinin açık bir işaretidir. Bu durum, anayasa ve demokrasiyi koruma altına alan, yolsuzluk ve ihlallerle mücadeleyi temsil eden 'Temiz Eller' ruhunun ne denli acil ve elzem olduğunu gözler önüne seriyor. Hiç vakit kaybetmeden gereken yapılmalıdır.”

“TEMİZ ELLER HAREKETİNE ACİLEN İHTİYACI VAR”

“Darbeye kalkışanların derhal ve koşulsuz olarak yargı mekanizmalarından sökülüp atılması şarttır. Yoksa ekonomik istikrar ve yatırım çekme kabiliyetimi ülkemiz için bir hayal olacak. Adaletin temeline böyle dinamit konulursa, ekonomik yıkım kaçınılmazdır. Türkiye'nin, hem adaletini hem ekonomisini koruyacak kendi 'Temiz Eller' hareketine acilen ihtiyacı var.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi