İstanbul Gündemi

Özgür Özel’den İmamoğlu açıklaması! ‘İstanbul’da en fazla oyu alabilecek kişi...’

Genel başkanlığa adaylığı konusunda "Sorumluluktan kaçmam" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir kez daha açık kapı bıraktı. Özel, yerel seçimde İstanbul için CHP'deki en güçlü adayın Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.
Özgür Özel’den İmamoğlu açıklaması! ‘İstanbul’da en fazla oyu alabilecek kişi...’
Haberler / Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:54

CHP 'değişim' tartışmalarıyla sancılı bir süreçten geçerek adım adım kurultaya ilerlerken Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi bekleniyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise Ekrem İmamoğlu gibi Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu devralabileceği değerlendirilen isimler arasında yer alıyor.

“EN DOĞAL DEMOKRATİK BEKLENTİDİR”

Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda seçim sonrası parti tabanındaki rahatsızlığın altını çizen Özel, “Partimizin almış olduğu en ağır yenilgilerde dahi, baraj altında kaldığımızda bile yaşanmamış bir öfke söz konusu. Bu durumun yok sayılması kaygılarımızı artırıyor. Bugünlerde dönem sınırlaması çok tartışılıyor. Bunun olmasının partiye bir dinamizm katacağını değerlendiriyorum. Dönem sınırlaması ölçülebilir, kanıta dayalı bazı koşullar tarif edilerek, mutlak başarı şartıyla istisnaya tabi tutulabilir. Ayrıca bir liderin, partisini iktidara taşıyamayacağına, büyütemeyeceğine inandığı anda görevini bırakması en doğal demokratik beklentidir” dedi.

CHP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN KAPIYI AÇIK BIRAKTI

28 Mayıs yenilgisini travma olarak nitelendiren Özgür Özel, "Bu büyük üzüntüyü yaşadığımızdan beri sorumluluk almak gerekirse en üst düzeyde sorumluluk almak gerektiğini, fedakarlık yapmak gerekirse fedakarlıktan kaçınmamak gerektiğini anlatıyorum" sözleriyle CHP Genel Başkanlığı için kapıyı açık bıraktı.

“BAŞARILI BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR”

Yaklaşan yerel seçimler için Özgür Özel'in CHP'deki en güçlü adayı ise İmamoğlu. Özel şunları söyledi: "Sayın Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerini kazanmış, başarılı bir belediye başkanıdır. Genel Başkanımız dahil altı siyasi partinin genel başkanı tarafından 14 Mayıs seçimlerinden sonraki süreç için cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ilan edilecek kadar parti yönetimlerinin ve tabanımızın takdirini kazanmış bir siyasi figürdür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için partimiz adına en fazla oyu alabilecek siyasinin de kendisi olduğu açıktır."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi