İstanbul Gündemi

Başkan Kurşun: ‘Aşure Günü’nün ruhunda sevgi, kardeşlik ve hoşgörü saklıdır’

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurşun, "Aşure Günü’nün ruhunda sevgi, kardeşlik ve hoşgörü saklıdır" dedi.
Başkan Kurşun: ‘Aşure Günü’nün ruhunda sevgi, kardeşlik ve hoşgörü saklıdır’
Haberler / Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 14:55

“MUHARREM AYI, KUR’AN-I KERİM’DE KIYMET VERİLEN DÖRT AYDAN BİRİDİR”

“Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Muharrem ayının değerini anlatmak için ondan “Allah’ın ayı” diye söz etmiştir. Hadisi şerifte Muharrem ayı için; “Allah’ın ayı” denilmesi bu ayın şerefine işaret içindir. Bu ayın en kıymetli günü de 10. günü olan Aşure Günü’dür. Peygamber Efendimiz yine bir hadisi şerifinde; “Aşure Günü zerre kadar sadaka veren kimseye, Allahu Teâlâ Uhud Dağı kadar sevap verir” buyuruyor.”

“TÜM İSLAM ALEMİNE VE HEMŞERİLERİMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

“Aşure Günü’nün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bu duygu ve düşüncelerle birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi Aşure Günü’nün tüm İslam alemine ve hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi