İstanbul Gündemi

Sezgin Öztürk: ‘Birlik ve beraberlik en güzel aşure üzerinden anlatılır’

Birlik ve beraberliğin en güzel aşure üzerinden anlatılacağına dikkat çeken İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Sezgin Öztürk: ‘Birlik ve beraberlik en güzel aşure üzerinden anlatılır’
Haberler / Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 16:31

“BU COĞRAFYADA GELİŞTİRDİĞİMİZ KÜLTÜRLE AYAKTAYIZ”

“Tuttuğunuz Muharrem Oruçlarının kabulü temennisiyle Aşure Günümüzü kutluyorum. Sizlerle aşure gününde bir arada olmanın benim için bir şeref ve ayrıcalık olduğunu bilmenizi isterim. Milletleri ayakta tutan en önemli husus kültürleridir. Sahip olduğumuz bir sürü zenginliğimiz var. Doğal zenginliklerimiz, ekonomik zenginliklerimiz… Fakat bunların hepsinin önünde bir kültürel zenginliğe ihtiyaç var. Anadolu coğrafyasında yaşayan, bin yıldır bu coğrafyanın sahibi olan bizler de bu coğrafyada geliştirdiğimiz kültürle ayaktayız.”

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE AŞURE TÖRENLERİ DÜZENLENİYOR”

“Toplumların, milletlerin zor zamanları oluyor. Bu zor zamanlarda bir din büyüğü, bazen bir imam, bazen bir dede toplumun önüne çıkarak birlik beraberlik çağrısı yapıyor ve bu şekilde hayra, güzelliğe davet ediyorlar. Türkiye’nin her yerinde aşure törenleri düzenleniyor. Bu aşure sadece Alevi değil aynı zamanda bir Sünni kültürü. Aşure, toplumu birleştirmesi, kanalize etmesi bakımından birliğimize, dirliğimize büyük ferahlık veriyor. Bu duygu ve düşüncelerle Aşure Günü’nün başta milletimiz olmak üzere İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, mutluluk, sağlık ve barış getirmesini diliyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi