İstanbul Gündemi

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Kızılay’ın ilk kadın Genel Başkanı oldu

Kızılay’ın Olağanüstü Genel Kurulu Ankara’da Kızılay’a ait Etimesgut yerleşkesinde gerçekleştirildi. Geçerli oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Genel Başkan seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı olarak tarihe geçti.
Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Kızılay’ın ilk kadın Genel Başkanı oldu
Haberler / STK
11 Temmuz 2023 Salı 11:38

Kızılay’ın iyilik yolcuğunu sürdürecek olan yeni yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı eşliğinde ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun da katılımıyla Kızılay’ın Ankara’daki Etimesgut Yerleşkesinde ‘Daima Türkiye Daima Kızılay’ sloganıyla gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da belirlendi.

“BAĞIŞÇILARIMIZA SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

155 yıllık merhamet çınarı Kızılay’ın olağanüstü genel kurulunda bir araya geldiklerini ifade eden Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Biz Kızılaycılar olarak milletimiz için ayağımızı sağlam bastık ve Kimseden taltif beklemeden, kim ne diyor diye bakmadan, yalnızca Allah rızası için iyilik yapmaya, yardıma koşmaya, gece gündüz çalışmaya devam ettik. Gönüllü ordumuzla, çalışanlarımızla nefesimizin yettiği son ana kadar depremzede kardeşlerimizin yanından ayrılmadık. Bugün hala bölgede yaraların sarılması için özverili yol arkadaşlarımız depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorlar. Bugün de olağanüstü genel kurulumuzla bir bayrak değişimi yapıyoruz. Biz Kızılaycılar olarak biliriz ki bizler hangi görevde olursak olalım Kızılaycılık ruhu bakidir, devam eder. Bizler Kızılay’ı bir kariyer değil, bir emanet olarak görürüz. Kızılay hepimizin emaneti. Bu emanette 155 yılın birikimi, bu kurumdan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası var. Bu emanette bugün ve gelecekte, ülkemizde ve dünyada yardım bekleyen insanların umudu var. Hepimizin önceliği bu emanete sahip çıkmak. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin dört bir yanında, dünyanın mazlum coğrafyalarında bizi bekleyenler var. Ve bizler, bizi bekleyenlerin gözünü yolda bırakmamaya kararlıyız. Gücümüz yardımseverlerin desteği, ihtiyaç sahiplerinin duasıdır. Buradan bir kez daha gönlü geniş bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi