İstanbul Gündemi

Seyfettin Yıldırım ‘Türkiye’de gazeteci olmak her geçen gün zorlaşıyor’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Mayıs 2023 Çarşamba 16:05

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN VE DEMOKRASİNİN GELDİĞİ DURUM AÇISINDAN ENDİŞE VERİCİ”

“Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi ve halkın haber alma hakkının sağlanabilmesi için basının özgür bir biçimde çalışabilmesi gerekiyor. Fakat Türkiye’de gazeteci olmak ve gazeteci kalabilmek her geçen gün giderek zorlaşıyor. Anayasa’nın ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ hükmü, siyasi iktidarın müdahaleleriyle uzun yıllardır rafa kaldırılmış durumda. Basın özgürlüğü alanında Türkiye’nin geldiği noktanın çok karamsar. Özellikle son yıllarda, iktidar tarafından uygulanan sindirme politikaları yazılı, görsel ve internet medyasını görevini özgürce yapamaz hale getirdi. İktidarın kendisini eleştiren, görevini yapan gazetecilere uyguladığı baskının, basın özgürlüğünün ve demokrasinin geldiği durum açısından endişe verici.”

“OLMASI DEMOKRASİ TARİHİMİZE KARA BİR LEKE OLARAK TARİHE GEÇECEK”

“Basın emekçilerinin yargılandığı davalar siyasi hesaplaşma ile anılır olmuş, ortaya çıkan hukuk zaafları gizlenemez bir duruma geldi. Sorun, basın ve gazeteci özgürlüğünün engellenmesi, siyasi kasta dayalı uzun tutukluluk halleri düşünce ve ifade özgürlüğüne büyük bir darbe niteliğinde. Demokrasi anlayışı ile bağdaştırılamayacak bu durum hukuk devleti ve demokrasinin önündeki engellerin başında yer alıyor. Basına yönelik yürütülen sindirme ve yıldırma politikaları darbe döneminin uygulamaları ile yarışır oldu. Bunun seçimle işbasına gelen bir hükümet tarafından uygulanıyor olması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak tarihe geçecek.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi