İstanbul Gündemi

TBMM AK Parti grubunda Erdoğan kararı!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
16 Mart 2023 Perşembe 12:58

14 Mayıs seçimleri için geri sayımların başladığı ve bütün ittifakların göstereceği adayı alanen beyan etmeye başladığı bu günlerde, TBMM AK Parti grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili yeni bir karar aldı. 

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından dün konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nihayet Baybay Kemal, birilerini öne sürmek ya da arkasına sığınmak yerine karşımıza çıkmaya karar vermiş. Bizimle, er meydanına çıkıp yarışacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs sürecine kadar, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile demokratik bir şekilde yarışacağız ve kendilerine gereken koltuğu vereceğiz” açıklamasında bulundu.

YSK KARARLARI AÇIKLADI

14 Mayıs seçimlerinin gününün belli olmasının ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir açıklama daha yaptı. Açıklamalar, provakasyon şartları ve yasakları ile alakalı oldu. Okullarda ve eğitim merkezlerinde, provakasyon yapılması kesin suretle yasaklandı. Aynı zamanda, megafon ile halka sesleniş propagandalar için de belirli saatler verildi. Bununla beraber, Cumhurbaşkanlığı da dahil olmak üzere, seçim provakasyonlarının devlete ait olan makam araçlarıyla yapılması kesin suretle yasaklandı. Seçim için yapılacak olan provakasyonların ise; YSK tarafından belirlenen alanlarda yapılacağı bildirildi. Aynı zamanda, seçimler ile alakalı vatandaşların telefonlarına ya da dijital haberleşme adreslerine, mesaj göndermek de yasaklandı.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi