İstanbul Gündemi

Türkiye tekstil sektörünün parlayan yıldızı oluyor

Dünyanın önde gelen tekstil, kumaş, aksesuar ve moda fuarlarından Texworld Evolution’a 97 firma ile katılan Türkiye, 19 ülke içinde fuarın ikinci büyük katılımcı ülkesi oldu.
Türkiye tekstil sektörünün parlayan yıldızı oluyor
Haberler / Moda
5 Şubat 2024 Pazartesi 14:30

Kumaş ve aksesuar sektörünün dünyadaki buluşma noktalarından biri olan Texworld Evolution Paris’in Türkiye Milli Katılım organizasyonunu İstanbul Ticaret Odası (İTO) yapıyor. Bu alanda 76 firma tanıtımlarını yaparken, bireysel olarak ise 21 firma fuara katılıyor.

ALICILAR FUARA İLKBAHAR-YAZ 2025 KOLEKSİYONLARI İÇİN GELDİ

Türkiye’nin moda endüstrisinin en önemli tedarik noktaları arasında bulunduğunu kaydeden Avdagiç, “Tekstilde Türkiye modası yükseliyor. Paris’te Türk firmalarının en yenilikçi ve kaliteli ürünlerini geniş bir ürün yelpazesi ile sunmalarından memnuniyet duyuyoruz” dedi. Avdagiç, Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri ihracatının 2023 yılında 11,6 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Avdagiç, “Tekstil ve hammadde ihracatımızda 27 AB ülkesinin payı yüzde 40’a yakın. Tekstilde en önemli ilk üç pazarımız ise İtalya, Almanya ve ABD” bilgisini verdi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi