İstanbul Gündemi

Tuzla’da kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Nisan 2023 Cumartesi 17:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma töreni için İstanbul’da 7 farklı noktada bağlandığı yerlerden bir tanesi olan Tuzla’da görüşmeler sonucunda yüzde yüz mutabakat sağlanarak 32 bin metrekarelik sitenin yıkımına başlandı.

“YÜKSEK EVLERİ EN KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ”

Temel atma sonrasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Van Depremi sonrasında çıkan yasalar kapsamında ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Kentsel Dönüşüm konusundaki ısrarlı talimatları ile bizler de Tuzla’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla iş birliği yaparak yaklaşık bin 870 binada, 8 bin 665 bağımsız bölümde kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Özellikle de siteler konusunda 60 sitenin dönüşümünü gerçekleştirdik. Bugün de Penguen Sitesi Kentsel Dönüşüm Projemizin yıkımını gerçekleştiriyoruz. 281 malikten hiç ücret almadan yerinde dönüşüm yaparak vatandaşımızın yanında, depreme dayanıklı ve yaşam standardı yüksek evleri en kısa sürede teslim edeceğiz” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Çalışmaların devam edeceğini söyleyen Başkan Yazıcı, “Tüm maliklerimizle yüzde yüz mutabakat sağlanarak bu proje gerçekleşti. İnşallah bundan sonraki projelerimizde Tuzla’da kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hazırladığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyası ve kira destekleri müjdeleri ile beraber kentsel dönüşüm hız kesmeden daha da artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Yavuz Topal – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi