İstanbul Gündemi

Ümraniye Belediyesi'nden sokak hayvanı iddialarına cevap!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Kasım 2022 Çarşamba 10:23

Ümraniye Belediyesi‘nden yapılan yazılı açıklamada, belediye olarak canlıların yaşam hakları ve yaşam şartlarını önemsedikleri belirtildi.
Açılamada, Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak yaklaşık yedi dönüm alan üzerine kurulu hekimbaşı sahipsiz hayvan bakım evinde sahipsiz hayvanlara yönelik veteriner hizmeti verildiği aktarıldı. 

'TIBBİ CİHAZLI BAKIMEVİMİZ VAR'

Bakımevinde biri doktor veteriner hekim olmak üzere toplamda yedi veteriner hekim ve iki veteriner sağlık teknisyeninin hizmet verdiği anlatına açıklamada, 'Bakımevimizde dijital dörtgen Hemogram ve benzeri tıbbi cihazlar kullanılmaktadır. Ayrıca yakın zamanda sahipsiz hayvan medikal hizmetlerinde diş ünitesi de kullanılmaya başlanmıştır. Bakımevimizde kısırlaştırma operasyonları haricinde yumuşak doku operasyonları kemik doku kırık vakalarında ortopedik operasyonlar ve göz operasyonları da yapılmaktadır.' ifadelerini kullanıldı. 

'32 955 HAYVANA BAKILDI'

Açıklamada şöyle devam edildi:
'Ümraniye belediyesi veteriner hizmetleri olarak 2022 yılı ilk on ayında 32.955 sahipsiz hayvanları muayene ve tedavi işlemleri yapılmıştır 1583 hayvana koruyucu aşı uygulanmış 1495 hayvan kısırlaştırılmış  348 hayvan ortopedi ve yumuşak doku operasyonu ile sağlıklarına kavuş durulmuş 34 hayvana göz operasyonu yapılmış 264 hayvan ise sahiplendirilmiştir. Haberde bahse geçen personelin iddiaları sahipsiz hayvan hizmetleri bizi karalama amacı bitmekte olup mesnetten uzaktır. Sahipsiz hayvanlara yönelik verilen hizmetlerin doğal akışında özellikle de trafik kazalarına maruz kalmış hayvanlarda maalesef uygun olmayan görselleri ortaya çıkabilmektedir.'

NE OLMUŞTU?

Ümraniye Belediyesi’nin hayvan barınağının eski bir çalışanı, çeşitli nedenlerle barınağa getirilen hayvanlarla ilgilenilmediğini, hayvanların acı çekerek öldüğünü ve birçok hayvanın uyutulduğunu iddia etmişti.

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi