İstanbul Gündemi

AK Parti İstanbul'da Eyüp, Esenler ve Beyoğlu İlçe Kongrelerini de Tamamladı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
25 Kasım 2014 Salı 01:56

 AK Parti İstanbul’da Eyüp, Esenler ve Beyoğlu İlçe Kongrelerini de Tamamladı

Ak Parti İlçe kongrelerine aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü Eyüp, Esenler ve Beyoğlu İlçe Kongrelerini de tamamlayan Ak Parti İstanbul teşkilatı önümüzdeki günlerde de diğer ilçelerle kongre sürecine devam edecek.

Eyüp, Esenler ve Beyoğlu İlçe kongrelerine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem ve Mehmet Muş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milletvekilleri, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile teşkilat teşkilat mensupları katıldı. 

Eyüp 5. Olağan İlçe Kongresi Eyüp Yeni Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdiği açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığını İl Dış İlişkiler Başkanı Şevki Şar yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, Eyüp’ün Ebu Eyüp El Ensari Hazretleri’ni konuk etmesi nedeniyle ayrı bir manevi öneme sahip olduğuna değinerek, “Eyüp teşkilatımız, tüm kademeleriyle üzerine düşeni yapabilme konusunda büyük bir performans ortaya koymuş, samimiyetle çalışmış, bu samimiyetin karşılığını da bugüne kadarki bütün seçimlerde elde ettiği başarılarla tescillemiş bir teşkilattır. Bu anlamda, görev yapan ve yapacak tüm teşkilat mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bugüne kadar çok önemli işler başardık, birçok saldırıya göğüs gerdik. Biz bildik çetelerle mücadele ederken, son dönemde millete siyasetin dışında yollarla istikamet çizmeye çalışan ‘paralel örgütle’ karşılaştık. Paralel örgütün nasıl ihanet içinde bulunduğunu ve bizi yüreğimizden yaralayan bir karşı cephenin daha varlığını bu vesileyle anlamış olduk. İstikametimizi bu duruma göre şekillendirmenin kararlarını aldık, tüm gücümüzle millet iradesine ipotek koymak isteyen bu yapılarla mücadele edeceğiz. Önümüzde 2015 seçimleri var. Türkiye şartları her seçimi önemli kılmaktadır. Bu kutlu dava, bu millete hizmet davası için, AK Parti idealleri için tüm gayretimizi ortaya koymalıyız. Çünkü millete verdiğimiz sivil anayasa sözünü ancak bu şekilde yerine getirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kongrede bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Eyüp teşkilatına fedakarca çalışmaları için teşekkür etti. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye bugün dünya ülkeleri arasında gıpta edilen, kıskanılan ve ulaşılmak istenen ülke haline geldi. Bizim bir handikabımız var. Türkiye’de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var. Bu bizim için de bir handikap. Çünkü bazen rehavete kapılıyoruz. Nasıl olsa böyle bir muhalefet var. ‘Biz çalışmasak da olur mu’ diyen arkadaşlarımız oluyor. ‘Allah böyle muhalefeti her iktidarın başına nasip etsin’ diyenler var. Ama biz böyle oyunlara gelmeyeceğiz. Böyle muhalefet var diye çalışmaktan kaçınmayacağız. Necip Fazıl üstadımızın dediği gibi; devler gibi projeler üretmek için karıncalar gibi çalışacağız." Dedi.

Eyüp 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Süleyman Aykaç Eyüp İlçe Başkanlığına seçildi.

Esenler 5. Olağan İlçe Kongresi Hakkı Başar Spor Kompleksi’nde yapıldı. İlçe Başkanı Umut Özkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığını İl Ar-Ge Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti teşkilatı ve yerel yönetimlerinin, yaptıkları çalışmalarla Esenler’in kaderini değiştirdiğini hatırlatarak, “AK Parti misyonunu layıkıyla taşıyan, milletimize hizmet eden bütün Esenler teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 2015 seçimleri, bugüne kadar girdiğimiz ve her birinden destanlar yazarak çıktığımız seçimlerin hepsinden daha önemli bir seçimdir. Biz 12 yılda Türkiye’de her ne yaptıysak, tarihe hangi notları düşmüşsek, bu milletin ve bu devletin hafızasına hangi hizmetleri not düşmüşsek, onların kalıcı olabilmesinin teminatı yeni bir anayasadır. Bu anayasa aynı zamanda bizim millete verdiğimiz sözümüzdür. 2015 tek başına anayasa yapabilecek bir başarıyı elde etmemiz gereken bir seçimdir. Teşkilatımızın en anlamlı mesai harcayacağı çalışmalar sadece ve sadece önümüzdeki seçimler olmalıdır. 2015 seçimlerini Allah’ın izniyle bir başarı destanı yazmış olarak tamamlayabilirsek o zaman bu kervan 2023’ü çok kolay yakalayabilecektir. Sizleri koşturmaya, yeniden terlemeye, yeniden evinden, çoluğundan çocuğundan uzak bir mesai tüketmeye hazır olmaya davet ediyorum. Tüm bunları gerçekleştirmek sorumluluğu ve yükümlülüğü omuzlarımızdadır.” şeklinde konuştu.

Kongrede Esenler teşkilatına seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti’nin istikrarının Türkiye’nin istikrarı olarak değerlendirildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Her birimizin omzundaki sorumluluk farklı olabilir. Ama her birimizin niyeti kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza ve geleceğimize şu anki bulunduğumuz Türkiye`den daha güzel bir ülke bırakmak. Amacımız bu. Bizi eleştirmek için fırsat bekleyen odaklar bize hep ömür biçtiler. 1 Mart tezkeresini aşamazsınız dediler, aştık. Enflasyonu yenemezsiniz dediler. Faizleri düşüremezsiniz dediler ve onlar da düştü. Hemen ardından partimizin kapatılma davaları bir bir açılmaya başladı. 27 Nisanlar, vesayetin her türlüsü; askeri olanı ve sivil olanı, 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimleri, bunların hepsinden başarıyla çıktık. Yakın siyasi tarihimizde gördüğümüz, farklı aralıklarda her altı ayda bir AK Parti’mize başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bu ekibe ömürler biçildi. Tek tek bu badireler atlatıldı. Şükürler olsun bundan sonra biçilecek ömürler Allah’ın izni ve sizlerin gayretiyle beraber birer birer atlatılacak. Türkiye’nin istikrarına tehdit oluşturan her konu şükürler olsun bizim fırsatlarımız haline gelmeye başladı. Çünkü biz iki şeye güveniyoruz; Allah’ın inayetine ve halkımızın sağduyusuna, vicdanına.” Dedi.

Esenler 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Gökhan Taran Esenler İlçe Başkanlığına seçildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyoğlu 5. Olağan İlçe Kongresinde, Divan Başkanlığını İl Seçim İşleri Başkanı Yusuf Ulutaş yaptı.

İlçe Başkanı Rüstem Dindarol’un açılış konuşmasıyla başlayan kongrede Beyoğlu teşkilatına seslenen İl Başkanı Aziz Babuşcu, Beyoğlu’nun İstanbul’un kendine has özellikleri olan bir ilçesi olduğuna dikkat çekerek “Beyoğlu; Sayın Kurucu Genel Başkanımızın, şimdi seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçesi olması nedeniyle özel bir yer. Bu özelliğe yakışır bir kongre olacağına inanıyorum. Bizim farklılıklarımız, ortak hedefe hizmet ettiği ölçüde anlamlıdır. Beyoğlu’nun bu anlamı yakalamış olduğuna inanıyorum. Bizim kişisel zaaflarımız ya da başarısızlıklarımız sadece bizimle ilgili sonuçlar doğurmuyor. AK Parti’nin başarısı Türkiye’nin başarısı anlamına geliyor. Bunun da ötesinde; biz başarısızsak dünyadaki mazlum ve mağdurlar da kendilerini güvende hissetmeyeceklerdir. O zaman biz, bu kutlu kervanın hedefine varabilmesi için; daha fazla gayret, daha fazla samimiyet ve birliktelik şuurunu kalıcı hale getirecek davranışlar göstermeliyiz. Biz, hedefe kitlenmiş, bu toprakların medeniyet birikimini geleceğe aktarmak gibi bir sorumluluğu üstlenmiş neferleriz. Ona yakışır şekilde davranmak durumundayız.” Dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yeni Türkiye” sözünün anlamını netleştirmek için “Eski Türkiye”nin anlaşılması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “Eski Türkiye dediğimiz şey; gerçekten Türk siyasetin kahır dönemleriydi, karanlık dönemleriydi. Eski Türkiye dediğimiz şey; halkın büyük çoğunluğunun kurtulmak için can attığı ‘aman bir an evvel bu günler sona ersin’ dediği günlerdi. Türkiye çok büyük mesafe aldı ve mesafe almaya da devam edecek. Eski Türkiye’den çok kolay kurtulmak mümkün değil. Eski Türkiye düşüncesinde olanların vazgeçtiklerini zannetmeyin. Sandıkta normal yollardan milleti yenemeyeceğini bilenler, anormal yollarla, bir takım darbe teşebbüsleriyle, bir takım paralel oyunlarla hükümeti köşeye sıkıştırmak, millet iradesini sonuçsuz bırakmak istediler. Ama bunların tuzaklarına rağmen Türkiye, millet iradesine sahip çıktı ve 30 Mart seçimlerinden büyük bir zaferle çıktık. İkinci adım 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleriydi bunu da geçtik. Şimdi önümüzde üçüncü adım var. Bu adımın gerçekten çok kuvvetli bir şekilde atılması lazım. Türkiye’nin kritik olan bütün meselelerinin çözümü için Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olmaya ihtiyacımız var.” Dedi.

Beyoğlu 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Harun Muş Beyoğlu İlçe Başkanlığına seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi