İstanbul Gündemi

‘EMPERYALİST GÜÇLERİN TÜM HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKTIK’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Ocak 2021 Cumartesi 11:04

2020 yılı sıkıntılı geçse de bu süreçte bile Türkiye, ekonomik yönden büyümeyle kalmayıp aynı zamanda yeni yatırımlara da sahne olduğunu yönünde açıklama yapan Haluk Sadıkoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Geçtiğimiz hafta sonu 16 ili bağlayan ve aralarında dünyanın 4.sü olan Kömürhan Köprüsü hizmete açıldı. Şehir hastaneleri konusunda da her gün birbirlerine yenilerini ekliyoruz, yerli savunma sanayilerimizi sürekli yeni proje ve ürünlerle güçlendiriyoruz.”

“ÜLKENİN DAHA İYİ ANILMASINI SAĞLIYORUZ”

“Artık dünyanın ticari ilgisinin yöneldiği bir evrensel konuma ulaşan yeni Türkiye haline geldik. Malum, vatanın güvenliği için hiçbir tehdide pabuç bırakmadan Doğu Akdeniz‘de fiili ve etkin bir duruş sergiledik, Libya‘da kirli oyunun planlarını bozduk, Suriye ve Irak’a yönelik askeri harekatlarımız ile yanı başımızda kurulmak istenen yapay bir terör devleti ve istekleri içerisinde olan Emperyalist güçlerin tüm heveslerini kursaklarında bıraktık, kardeş ülkeye Azerbaycan‘a verdiğimiz büyük destekle kazanılan Karadağ zaferi, Türkiye‘nin doğu Akdeniz‘den sonra Kafkasya‘da da etkin ve gelişmelere müdahil bir güç olduğunu tescilledik. Aynı zamanda Balkanlarda da iyi ilişkilerimizi düzenleyerek Türkiye‘nin oralarda daha iyi anılmasını sağlıyoruz”

“86 YILLIK İBADET HASRETİNE SON VERDİK”

Sadıkoğlu konuşmasında Ayasofya’ya da yer verdi; “İstanbul‘un fethi ve sembolü olan Cumhurbaşkanımızın da güzel benzetmesi ile 2020 yılının adeta taçlı yıldızı olan Ayasofya‘nın 86 yıl sonra ibadet hasretine de son verdik. Terör ve kamplarına içeri ve içeride ve dışarıda çok ağır darbeler indirdik. Türkiye‘nin sadece enerji tüketen değil artık enerji kaynaklarına sahip olan bir ülke haline geldiğini de müjdecisi olan doğalgaz kaynaklarını da keşfettik. Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımız adeta destanlar yazdılar, 2020‘de en büyük övünç ve gurur kaynağımız oldular. Korona virüs ile mücadele süreci içerisinde gelişmiş birçok ülke kendi vatandaşlarını ilgisizliğe ve ölüme terk ederken Türkiye, yurt dışından 332 vatandaşımızı özel uçakla ülkemize getirdi. Bu anlamda gücümüz ve duyarlılığımızı göstermiş olduk. Böyle dönemlerde uluslararası alanlarda politikayı bize dikte ederken emperyal güçler ve Türkiye‘nin esamesi bu alanda okunmazken Türkiye 2020 yılında dünyanın en çok konuşulan, en çok övgüye muhatap olan, yabancı medyada hakkında en çok makale yazılan ülke haline gelmiş olduk.”

“DAHA BÜYÜK HEDEFLERE KOŞACAĞIMIZ BİR YIL OLACAK”

“2021 bizim için çok daha öne çıkacağımız ve elbette daha çok çalışacağımız, daha büyük hedeflere koşacağımız bir yıl olacak inşallah, bunu hep birlikte başaracağız. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha çok pekiştiren cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inandığımız bu yolda daha ileriye ve daha büyük hedeflere hep birlikte yürüyeceğimiz bir yıl diliyorum.”

TUĞÇENUR ACAR - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi