İstanbul Gündemi

Aycan Güleçlier ‘İYİ Parti olarak Türk yurdunu ihya ve inşa edeceğiz’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Mayıs 2023 Çarşamba 17:36

Aralarında Alparslan Türkeş’in de bulunduğu toplam 23 kişinin Turancılık gerekçesiyle yargılandığı dava, toplam 65 oturum sürdü. Yargılama sonucunda; Zeki Velidi Togan, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Fethi Tevetoğlu, Nejdet Sançar, Cebbar Şenel ve Cemal Oğuz Öcal çeşitli cezalara çarptırıldılar. Türkçülük Günü, ilk kez 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmada sonra yaşanan "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştı.

“HER TÜRK'ÜN İLK VE MİLLİ VAZİFESİDİR”

“Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki, bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir. Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte, Başbuğumuz Alparlsan Türkeş’in açtığı yolda, Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde İYİ Parti olarak Türk yurdunu ihya ve inşa edeceğiz.”

“BU MÜCADELEYİ UNUTMAYACAĞIZ”

“Türk Milletinin varoluş mücadelesini, inanç ve kararlılığını gösteren tarihi bir kavşak noktası! Bu mücadeleyi unutmayacağız. Milletimizi her alanda yükseltme ideali, dün olduğu gibi bugün de, yarın da, yürüyüşümüzü aydınlatmaya devam edecek.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi