İstanbul Gündemi

Başkan Yazıcı'dan o polise tepki!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
1 Aralık 2022 Perşembe 10:06

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İstanbul‘da Çin Başkansolosluğu önünde eylem yapan Doğu Türkistanlılara yönelik sözleri nedeniyle gündem olan görüntüler hakkında açıklamalarda bulundu. 
Başkan Yazıcı, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Doğu Türkistanlıların dünyanın en mazlum ve mağdur insanlarının başında geldiğini söyledi. 

'ONLAR HEM SOYDAŞ HEM DİNDAŞ'

Türk milletinin, tüm mazlumlara sahip çıktığını anlatan Yazıcı, 'Bizim atalarımızdan beri böyle bir geleneğimiz var. Dinine, ırkına bakmaksızın yardıma ihtiyacı olan herkesin yanına koşarız. Tıpkı Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz gibi. Kaldı ki onlar hem soydaşımız hem de dindaşımız. Çin‘in yaptığı tarihin en korkunç zulümlerinden birisi altında eziyet çekiyorlar.' dedi.

'KEYFİM BİLİR POLİTİKASININ SONUÇLARI'

Başkan Yazıcı, onlara sahip çıkılırken bir emniyet mensubunun sözlerinin herkesi çok üzdüğünü anlatarak, 'İşte “keyfim bilir” dış politikasının sonuçları. Protestodan başka bir niyeti olmayan Uygur Türkü kardeşlerimiz sınır dışıyla tehdit ediliyor. Dış politikada şahsiyetten eser kalmadığının en açık kanıtı.' diye konuştu. 

Halil Başer -  İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi