İstanbul Gündemi

ÇEDF Başkanı Mazlum Şanlı’dan Filistinlilere destek açıklaması! ‘İnsanlık dışı muameleyi reddediyoruz’

Çağdaş Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Mazlum Şanlı, İsrail zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek mesajı paylaşırken, masum sivillere adeta ölüm kusan İsrail’e de çok sert tepki gösterdi.
ÇEDF Başkanı Mazlum Şanlı’dan Filistinlilere destek açıklaması! ‘İnsanlık dışı muameleyi reddediyoruz’
Haberler / STK
23 Ekim 2023 Pazartesi 13:19

7 Ekim’den bu yana İsrail ile Filistin arasında çatışmalar her geçen gün daha da artarken, İsrail’in Filistinli sivilleri hedef alan saldırıları büyük tepki çekiyor.

MAZLUM ŞANLI’NIN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

“Hiçbir çağda kötülük bugünkü gibi örgütlenmedi ve güçlü olmadı. İnsanlık Filistin ve Gazze’ye karşı yapılan saldırıları belleğinde büyük bir utanç vesilesi olarak hatırlayacaktır. Bir milletin eşit ve özgür bir biçimde kendi topraklarında hayatlarını sürdürme isteğine aykırı olan saldırıları kınıyor ve acılarını yürekten hissediyoruz. Gazze’de bir çocuğun bisiklet pedalını çevirmekten evvel, hayatta kalmanın yollarını öğrenmesi, dünya tarihine ve insanlığımıza karşı işlenen en büyük suçtur. İşte tam da bu yüzden ayağa kalkmalı ve Filistin’de Gazze’de yaşanan bu katliama karşı haykırmalıyız Gazze halkının haklılığını.”

“KARDEŞLERİMİZE DUALARIMIZI GÖNDERİYORUZ”

Çünkü; Bugün gelinen nokta; Dünya’nın neresinde bir çocuk ölürse orası Gazze’dir. Bir bebek bir(1) yaşına girerken ağzında emzik değil; kurşun taşıyorsa orası Gazze’dir diyebilmeliyiz. Bizler Gazze’de, Filistin’de yaşanan bu antidemokratik suça ortak olmayacağız. Filistin ve Gazze’ye karşı yürütülen bu insanlık dışı muameleyi reddediyor; orada yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize dualarımızı gönderiyoruz. Her koşulda ve şartta Filistin’in toprak bütünlüğünden ve Gazze’nin özgür yaşamından yana olduğumuzu belirtiyor, Filistin ve Gazze’nin gözyaşından öpüyoruz.”

ÇEDF YAKIN HEDEFİ!

ÇağdaŞ Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Mazlum Şanlı, “Önümüzdeki süreçte ÇEDF çok daha aktif olacak her alanda. Bu Federasyon merkezli bir süreç olacak. ÇEDF tüm hemşerilerimizin ortak merkezidir. Burası siyaset üstü bir kurum olup, bireysel olarak kendini pazarlayacağı bir kurum olmayacaktır kişilerin. Tüm kararlar yerel seçimler olsun, genel süreç olsun ÇEDF merkezli olacak” dedi.

MAZLUM ŞANLI KİMDİR?

Çağdaş Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Mazlum Şanlı 1971 yılında Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı çağlar köyünde dünyaya gelmiştir. İlk orta öğrenimini Erzurum’un çeşitli okullarında tamamlamıştır. Otuz yıllık dernek tecrübesine sahip olan Şanlı, Erzurum Çağlar Köyü Dernek Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Bu süreçte metropol şehirlerde zaruri olarak gördüğü; örgütsel bütünleşmeyi sağlamak amacıyla, şu anda başkanlık görevini sürdürdüğü CEDF Federasyonu’nun kurulmasına öncülük etmiş ve aynı zamanda ilk ve kurucu başkan sıfatını almıştır. İş hayatında da başarılı bir grafik çizen şanlı evli ve 2 kız 1 erkek çocuk babasıdır.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi