İstanbul Gündemi

CHP Çekmeköy'den coşkulu Cumhuriyet kutlaması!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
31 Ekim 2022 Pazartesi 15:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından organize edilenetkinlik kapsamında, Madenler’den Doğa Park’a büyük fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte, binlerce kişi yüzlerce metrelik Türk bayrağı ve Atatürk resimlerini taşıdı. İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer ellerinde meşaleler ile yürüdü. Ayrıca, vatandaşlar da yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi. 

'CUMHURİYET BÜYÜK KAHRAMANLIKLARLA KURULDU'

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Cumhuriyet‘in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük kahramanlıkları sonucunda kurulduğunu söyledi.
Cumhuriyet‘in, yasalar önünde eşitlik, seçme ve seçilme hakkı olan bireylerin her konuda kendi kararlarını verebilmesinin adı olduğunu anlatan Kızıldaş, 'Kadının özgürlüğü çocuğun istikbalidir Cumhuriyet. Bir köy çocuğunun cumhurbaşkanı olabilmesinin adıdır Cumhuriyet. Bilhassa kimsesizlerin kimsesidir Cumhuriyet. Cumhuriyetin adaletinden ve demokrasiden ayrıldığımız zaman her an karanlığın ülkemizin kapatması anlamına gelecektir.' dedi. 

'CUMHURİYET‘İ YÜCELTECEĞİZ'

Başkan Kızıldaş, Mustafa Kemal Atatürk‘ün o günün imkanlarını kendi saltanatı için kullanmadığını anlatarak, 'Kullansaydı bugün kutlayacağımız ne milli bayramlarımız ne de özgürlüğümüz olurdu. Önce ‘ben‘ değil, ‘biz‘ diyerek Cumhuriyeti yücelteceğiz. Korkmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarına yakışır şekilde mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Bayramımız yüzyıllar boyunca coşkuyla, umutla, heyecanla ve aşkla kutlanacaktır. ‘Bu bir reklam arasıdır’ diyenlere inat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.' diye konuştu. 

'ŞİMDİ 4. DEVRİM ZAMANI'

'Şimdi dördüncü büyük devrimi gerçekleştirme zamanıdır.' diyen Kızıldaş, şöyle devam etti:
'Bu devrimi bizler hep birlikte genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde dostlarımızla birlikte Cumhuriyeti’mizin ikinci yüz yılını yeniden demokrasi ile taçlandıracağız. Yeni tam demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını ülkemizin dört bir yanında daha büyük coşku ile kutlayacağız. Buna inancımız tamdır çünkü geliyor gelmekte olan.”

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi