İstanbul Gündemi

Vatandaş'tan kira zammı isyanı!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
16 Mart 2023 Perşembe 15:45

Enflasyon oranının günden güne artış göstermeye devam etmesinin ardından, emlak piyasasına gelen zam da artış göstermeye devam etti. Geçen yıldan beri devam eden kira artışları, deprem felaketinin yaşanmasının ardından daha da çoğalmaya başladı. Bu anlamdaki şikayetler günden güne artış göstermeye devam ederken, yüzlerce kiracı şikayetlerini çeşitli platformlar üzerinden duyurmaya devam etti. Ev kiralarına yapılan fahiş kira zamları en fazla şikayet gelen konulardan bir tanesi olurken, ev sahiplerinin tavırları ve hukuksuz davranışları da kiracılar tarafından şikayet edildi. Konut problemleri ile ilgili şikayetlerin dile getirildiği şikayetvar.com platformunda derlenen bazı haberler ise, şu şekildedir;

"NE ZAMAN BİRİ EV SAHİPLERİNE MÜDAHALE EDECEK?"

Şikayetvar.com platformuna en çok yöneltilen sorunlardan bir tanesi de ev sahiplerinin, yüksek fiyat artışları ile alakalı oldu. Vatandaşlar, "Depremzedelerin, farklı şehirlere gitmesinin ardından 5.000 TL'lik evler de 8.000 TL oldu. Gerekli yerlere şikayet edildi ancak merak ediyoruz. Ne zaman biri ev sahiplerine dur diyecek" dedi.

“DEPREM SONRASI KİRAM 3 KATI ARTTI”

Kira artışı ile karşı karşıya kalan vatandaşlardan bir tanesi ise, "Ev sahibim uzun zamandır oturduğum ve 900 TL kira ödediğim evimi, depremzedelerin gelişi sebebiyle 3.500 TL gibi bir rakama yükseltti. Devletin belirlemiş olduğu yüzde 25 sınırına kesinlikle uyum sağlanmıyor.  Bu kuralara uymayanlara, cezai sistem ile birlikte caydırıcı ceza verilmesini talep ederim. " dedi.

Yukarıda verilen şikayetler, birçok farklı başlık halinde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Vatandaşların kiralar konusunda yaşadığı sıkıntılar, “Sokakta mı yaşayalım?” dedirtti. Bu konuda yardım talebinde bulunan vatandaşlar, kiralarda yaşanan fahiş zamlara bir çözüm getirilmesi gerektiğini yeniden vurguladı.

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi