İstanbul Gündemi

Büyük İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ‘Büyük İstanbul’ mitinginde açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "İstanbul bir yol ayrımında bulunuyor. Bir tarafta sadece ben diyenler var, diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var" dedi.
Büyük İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar!
Haberler / Politika
24 Mart 2024 Pazar 15:45

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala AK Parti tarafından Büyük İstanbul mitingi düzenleniyor. Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcı sayısının 650 bin olduğunu duyurdu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen AK Parti'nin mitingi saat 14'te başladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen miting alanının çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanda çok sayıda sağlık ekibi görevlendirilirken ambulanslar hazır bekletiliyor.

6 BİN METREKARE ALANI KAPSAYACAK ŞEKİLDE PLATFORM

Vatandaşların girişi için 15 ayrı arama noktası bulunan alanda, toplam 15 ayrı noktada otopark oluşturuldu. Katılımcıların rahatlıkla mitingi takip edebilmesi için 40 ayrı LED ekran yerleştirildi. Vatandaşların ihtiyaçları için 120 tuvalet, 40 şadırvan ve 80 mescit kurulan alana 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi getirildi. Basın ve medya kuruluşları için 8 metre yüksekliğinde ve 6 bin metrekare alanı kapsayacak şekilde platform kurulurken engelliler için de özel bölüm oluşturuldu.

MURAT KURUM: "İSTANBUL'UN HAKKINI İSTANBUL'A VERECEĞİZ"

“İstanbul'da ulaşım büyük bir çileye dönüştü. 31 Mart İstanbul'un bayramı olacak. Onların reklama, siyasi kaynaklara verdiği parayı biz İstanbul'a harcayacağız. Biz İstanbul'un hakkını İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'un hem başkanı olacağım hem de İstanbulluların kardeşi, evladı olacağım.”

İMAMOĞLU'NA YÜKLENDİ

“Bu iş bilmez yönetim tek bir eser üretemedikleri gibi bir de kalkıp bizim projelerimizi eleştiriyorlar. Yahu sen İstanbul'u kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken biz İstanbul'un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen İBB bütçesiyle seçim kampanyası yaparken biz Elazığ'ın, Malatya'nın sokaklarında afetzedelerimizin ellerinden tutuyorduk. Sen kendi genel başkanını devirmek için kapı arkasında gizli toplantılar yaparken biz İstanbul'a 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Sen cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul'u kaderine terk ederken biz deprem bölgesinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atıyorduk. Biz İstanbul'u asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Bu söz Murat Kurum sözüdür! Bu söz liderimiz, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

“Bugün burada 31 Mart'ta şehrine sahip çıkmaya hazırlanan İstanbullu kardeşlerimi görüyorum. İstanbul iki kıtanın iki denizin iki cihanın şehri İstanbul. Senin için ne söylesek ne desek eksik kalır. Biz de sana hizmete talibiz. İnşallah sizlerle birlikte 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Büyükşehirleriyle, ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. Murat Kurumla İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. Bunun için bir hafta çok çalışacağız.”

"AKILLI DEĞİL AKILSIZ BELEDİYECİLİK YAPIYORLAR"

“Akıllı belediyecilik diyor ama akılsız belediyecilik yapıyorlar. Haliç neydi rezillik. Burayı çamur deryasından kurtardık. Şimdi orada oyun parkları var. Haliç'te balık tutuluyor, yüzülüyor. Bu durup dururken olmadı kardeşinizle oldu. Oradan beni başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiniz. Yeni dönemin kapısını açacağız. Buraya ancak hizmet ederek layık olabilirsiniz. Kendini İstanbul'un sahibi zanneden, ne bu şehri ne bu şehrin insanlarını hiç anlamamış demektir.”

“İSTANBUL 1994 DÖNEMİNE DÖNME EMARELERİ GÖSTERMEYE BAŞLADI”

“Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir. İstanbul 1994 dönemine dönme emareleri göstermeye başladı. İstanbul'un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil, vizyon ve beceri eksikliğidir. Mevcut başkan 'engelleniyoruz' yalanına sarılıyor. Son 5 yılda 5 katına çıkartılan belediye borçlarıyla gelen kaynak şahsi ihtiraslara hizmet ederse oradan hizmet çıkmaz. Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı seçim kampanyalarında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmadı, kalmıyor.”

"BUNLARLA SİYASET KİRLENDİ"

“Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor. Bir yerlere gidiyor. Ama hala tatmin eden bir açıklama duymadık. Bunlarla siyaset kirlendi. Bunlar namuslarına emanet oyları kirlettiler. Bakınız, bugün İstanbul bir yol ayrımında bulunuyor. Bir tarafta sadece ben diyenler var, diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var. Bir taraftan yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var, diğer tarafta İstanbul'u depreme hazırlamak için projesi olanlar var. Yeniden İstanbul diyerek yolumuza devam edeceğiz. Milletimize kulak veriyor sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi sürekli yeniliyor, ufkumuzu genişletiyoruz. Her seçim öncesinde insanımızı korkutmak için bizimle ilgili ortaya yalan ve iftira attılar ama bir kez olsun haklı çıkmadılar.”

"ŞU ANDA KARŞIMDA 650 BİN KİŞİ VAR"

"Şu anda karşımda 650 bin kişi var" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Sağlıkta, 18 bin 417 yatak kapasiteli hastaneleriyle birlikte 178 adet sağlık tesisini şehrimize ve dünyaya kazandırdık."

"İSTANBUL BİR YOL AYRIMINDA BULUNUYOR"

“Bu şehri kirlettiler. Bugün İstanbul bir yol ayrımında bulunuyor. Bir yanda sadece ben diyenler var; diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var. Sadece İstanbul diyenler olarak bu işi hafta sonu hallediyor muyuz? İstanbul'u nimet olarak görenlere gereken dersi veriyor muyuz? Demokrasimizi vesayetin cuntasından kurtararak güçlendirmemiz bizim referansımızdır. Onlar ne derse desin biz asla kimlik siyaseti gütmedik. Ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Siyasi rekabetin siyaseti husumet dönüştürülerek bir fitne unsuru haline gelmesine müsaade etmedik.”

İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI

“İstanbul depremine hazırlık önceliğimiz. Hükümet olarak zaten çalışmalarımız bu yönde. Büyükşehir belediyesinde Murat kardeşimizin başa gelmesiyle kentsel dönüşüm, deprem konusunda işin eksik kalan ayağı tamamlanacak.”

"YAPTIĞIMIZ ESERLER BİZİM REFERANSIMIZDIR"

“Yaptığımız eserler bizim referansımızdır. Girdiğimiz 17 seçimden zaferle çıkmamızda da bu referanslarımıza borçluyuz. Hiçbir zaman akıllanmadılar, kendilerini düzeltmediler. Biz asla kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Siyaseti rekabetin husumete dönüştürülmesine izin vermedik. Biz 1994'te bu şehrin emanetini devralırken hangi gayeyle hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz. Bundan sonra da yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz. İstanbul bu yaklaşımlarımızın, icraatlarımızın en yakın şahididir.”

"21 YILDA İSTANBUL'A 1 TRİLYON 650 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK"

“Her seçim kampanyasında olduğu gibi gittiğimiz her şehirde yaptığımız yatırımları özetleyerek bitiriyoruz. Ben 25 vilayete gittim, çalışacağız, koşacağız. Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Konu İstanbul olunca yaptığımız yatırımların listesi o kadar dolu ki anlatmaya günler yetmez. Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira kamu yatırımı yaptık.”

"BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ ULAŞIMDA CİDDİ RAHATLAMA SAĞLAYACAK"

“Metro için yeni bir çivi bile çakmayanlar, inşaat aşamasında aldıkları hatları da hala bitiremediler. Seçimlerden sonra büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki metro projelerini şahsım, kabine, Murat Bey ve ekibi hep beraber hızlandıracağız. Sağlıkta, 18 bin 417 yatak kapasiteli hastaneleriyle birlikte 178 adet sağlık tesisini şehrimize ve dünyaya kazandırdık. Ulaştırmada, İstanbul'da 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık. (Büyük İstanbul Tüneli) 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak bu tünel, İstanbul'un ulaşımında ciddi rahatlama sağlayacaktır. Kafası karışık eşiniz dostunuz varsa buradan eve gidince mutlaka onları arayın. Kafalarındaki soru işaretlerini gidereceğiz. Trafikten depreme şehircilikten ulaşıma kadar şehrimizin son 5 yılda yaşadığı irtifa kaybını anlatacağız. Sandığa gitmeniz, sandıklara sahip çıkmanız mühimdir. Kullanacağınız her bir oy hazine değerindedir. Oyunuzun boşa gitmesine, ziyan olmasına izin vermeyeceğinize inanıyorum.”

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi