İstanbul Gündemi

Yeneroğlu: “Bu seçimde herkes kazanacak”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
29 Nisan 2023 Cumartesi 17:53

DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş Adıyeke önderliğinde seçim öncesi anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve yeni dönemde de 3. bölgeden aday olan Mustafa Yeneroğlu ile DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş Adıyeke basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim gündemine dair yapılan programda gazetelerin soruları da yanıtlandı.

“PROFESYONEL ORDUYA GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

“Türkiye'nin mutlaka bir yurt dışı vatandaşlar politikası olması lazım” diyen DEVA Partisi Milletvekili Yeneroğlu, “Yurt dışı kültür ve eğitim politikası olması lazım. Bu yönde yurt dışı anlaşmalarımız yoktu. Ciddi sıkıntılar çektik. Almanya gibi ülkelerin bu konuyla ilgili ciddi altyapıları vardı, bizim yoktu. Benim gündemim bunlardı. AB politikaları, yurt dışı eğitim ve kültür politikaları buna çalışıyordum. Ben kendi evlatlarımı ikna edemedim. Kızım yurt dışında tıp okuyor. İktidar partisine destek veren gençlerinde yüzde 50’si yurt dışında yaşamak istiyor. 2015’te bedelliyi bin Euro’ya düşürmeyi başardık, binlerce gencimiz faydalandı fakat 2018’den sonra tekrar 5 bin Euro’nun üzerine çıktı. Yüzlerce gencimiz vatandaşlığı bırakmak zorunda kaldı. Biz Deva Partisi olarak profesyonel orduya geçmeyi hedefliyoruz. Böylelikle yurt dışındaki vatandaşlarımız da vatandaşlıktan olmayacak. Mavi kart olayını güçlendirmemiz lazım. Biz bunu güçlendireceğiz” diye konuştu.

“DEVLET ADİL OLMALI”

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Göksenin Aktaş'ın, "Son günlerde yaptığınız ziyaretler sırasında hakkınızda, 'Laikliğe karşıyım' şeklinde söylemlerinizin olduğu konuşuluyor. Bu durumun doğruluk derecesi veya gerçekliği var mıdır?" sorusuna ise Yeneroğlu şu yanıtı verdi: "Ben bu seçim sürecinde şunu görüyorum: Biz anlattıkça kendi seçmenimizin endişelerini gideriyoruz. Benim tutumun şu demokrasinin zorunlu gereği laikliktir.  Ama doğru anlaşılan laikliktir. İdeolojik laiklik değildir. Deva partisinin tutumu özgürlükçü laikliktir. Laik devlet ideolojisi olmayan devlettir. Biz diyoruz ki devletin ne ideolojisi olur ne dini. Devletin ideolojisi olursa vatandaşı ötekileştirmiş olur. Devlet hakem olmakta zorunludur. Devlet adil olması için demokratik laikliği benimsemelidir. Demokrasinin önüne şerh koymamak gerekir. 2011’e kadar başörtülü kardeşlerimiz üniversitelere giremiyordu bu bağnaz bir laikliktir teokratik yönetimden farkı yoktur.”

Sahada yaptıkları çalışmalardaki gözlemlerini de gazetecilerle paylaşan Yeneroğlu, adaletten, ekonomiye birçok husus hakkındaki görüşlerini belirterek iktidara yüklendi.

MUHARREM İNCE'YE ELEŞTİRİ: “DEVLET ANLAYIŞI DEMOKRATİK DEĞİL”

Aktaş'ın "Seçimlerde Cumhurbaşkanı Adaylarından Muharrem İnce'nin ikinci tura kalması halinde oy verir misiniz" sorusuna Yeneroğlu şöyle yanıt verdi: “Muharrem inceye oy değil günahımı bile vermem. Bizim tek derdimiz Cumhurbaşkanını devirmek değil. Tayyip Erdoğan'a benzer devlet yönetimini benimseyenlere de karşıyız. Muharrem İnce’nin zihin dünyası hiç de demokratik bir zihin dünyası değil. Otoriter devlet anlayışına sahip. Biz ikisinin de karşısında çok güçlü duruyoruz. Bu arkadaşın demokrasi anlayışı ülkeyi geriye götürür.”

Ümit Özdağ’ın ve Muharrem İnce’nin otoriter devlete itirazı olmadığını savunan Yeneroğlu, “Bizim kesin olarak itirazımız var. Eğer ikinci oya kalırsa Muharrem İnce’ye ve Tayyip beye kesinlikle oy vermem” dedi.

“HERKES KAZANACAK”

Yeneroğlu şöyle devam etti: “Tarih boyunca bütün medeniyetler bizim buradan geçmiş. Biz yanlış yapmayalım. Bu ülkenin dünyanın en refah ülkeleri arasında olmaması nedeniyle imkansız, vatandaşlar demokratik değişim istiyor. Demokratik değişimi arzulayan insanlar fazla. Öfke bu ülkede çok arttı. Gençlerimiz bu ülkenin geleceğinde kendilerini görmüyorlar. Ülkeyi terk etmeyi düşünüyorlar bu iktidarın bu krizi düzeltme imkanı yok. AK Partili seçmene benim mesajım bu demokratik değişime destek versinler. Bu seçimde kimse kaybetmeyecek herkes kazanacak.”

DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş Adıyeke ise ilçe başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlattıktan sonra sahada aktif olduklarını ve başarılı bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Ateş Adıyeke, seçim güvenliğine de değinerek, sandık güvenliği ile ilgili endişeleri olmadığını aktardı.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi