İstanbul Gündemi

Belediye Başkan Adayı Ahmet Ünal: ‘Şişli’yi ve sorunları avucumun içi gibi biliyorum’

Çocukluğundan bu yana Şişli’de yaşayan, ilçe sakinlerinin çok yakından tanıdığı bir sima olan mimar, aktivist ve doğa dostu Ahmet Ünal, yerel seçim propaganda çalışmalarına hızlı ve coşkulu bir başlangıç yaptı.
Belediye Başkan Adayı Ahmet Ünal: ‘Şişli’yi ve sorunları avucumun içi gibi biliyorum’
Haberler / Politika
24 Mart 2024 Pazar 22:59

31 Mart 2024 Yerel Seçimi yaklaştıkça, Şişli’deki seçim yarışı da gitgide hareketlenip renkleniyor. Bütün başat partilerin adaylarını ilân ettikleri ilçede, yüksek iddiasıyla dikkati çeken adaylardan biri de Ahmet Ünal.

“ŞİŞLİ’Yİ VE SORUNLARI AVUCUMUN İÇİ GİBİ BİLİYORUM”

Şişli gibi, Türkiye’de iş dünyasının kalbi sayılan, gündüz saatlerindeki nüfusu 3 milyona dayanan bu önemli ticaret ilçesinde, vurdumduymazlıkla geçen yılların eseri olan acil yapı yenilemelerine girişme, yeşil alan ve otopark alanları kurma, ulaşım ve trafiğe çeki düzen verme, dar gelirli sosyal sınıfa çeşitli şekillerde destekler sunma, kayıt dışı sığınmacıları gözetim altında tutma, kadınları, çocukları, emeklileri, engellileri, gayrımüslim nüfusu pozitif ayrımcılık sergileyerek koruma ve kollama gibi konularda dişe kovuğa gelir hiçbir adım atılmadığını söyleyen Ünal, ilçeyi yarım asırdır sokak sokak, bina bina tanıma potansiyelinin, kendisinin elindeki en güçlü adaylık silahı olduğunu vurguladı.

Ahmet Ünal, Şişli gibi, kendisi şeklen yalnızca İstanbul’da bir ilçe, fakat gerçek etki alanı ise aslında bütün Türkiye coğrafyası olan, ayırdedici özelliklere sahip bir idarî alanın öncelikleri ve âcil sorunlarını bilmenin çok önemli bir avantaj olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şişli’nin, burayı çok iyi tanıyan, ‘işkolik’ bir başkana ihtiyacı var. Adaylığım partim tarafından erken bir tarihte ilân edildiğinden, diğer herkesten önce sahaya çıktım. İlçenin 25 mahallesini sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar, en ufak bir ayrım yapmaksızın geziyor ve vatandaşlarla bir araya geliyorum.

Ekibim ve ben, ilk günden itibaren, süslü sözlerin ardına sığınmayan, kısa, öz ve doğrudan bir kampanya dili belirledik, halkla temaslarımızda da o dili kullanıyoruz. Vaktimizi laf ebeliğiyle geçirecek zamanımız yok. Şişli’de onlarca yılın sonucu üst üste birikmiş bir dizi önemli sorun var. Bu sorunlar da madde madde belli. Yola çıkarken hazırladığım 30 küsur sayfalık fizibilite raporuyla hepsini belirledim. Şişli sakinleri, başkanlık koltuğuna oturmasının ertesi gününden itibaren o sorunlara yoğunlaşacak ve hepsini tek tek dirayetle çözecek, halk tabiriyle işkolik bir başkana susamış durumdalar. O kişi de tam olarak benim.”

“YETKİ VERİLİRSE, BU SÖZÜMÜ HARFİYEN TUTACAĞIM”

Şişli’de çok sayıda sorun olduğunu belirten Ünal, “Türkiye’yi besleyip doyuran, öz kaynakları ve zenginlikleri böylesine fazla bir ilçede insanların otomobillerini park edecek iki araçlık bir alan bulamaması, yaşlı ve emeklilerin can sıkıntısını giderebilmek için gidebilecekleri bir lokal olmaması, binaların sapır sapır dökülmesi, çocuklar ve gençlere kendilerini geliştirebilecekleri hiçbir sportif ve kültürel imkân sunulmaması ve daha nice çözülememiş sorun, 51 yıllık bir Şişli sakini olarak beni kahrediyor. Yalnızca 5 yılda, çehresi baştan aşağıya değişmiş bir ilçe tesis etmeye, hem yüce Allah’a, hem  kendime, hem de hemşehrilerime söz verdim. Yetki verilirse, bu sözümü harfiyen tutacağım” dedi.

AHMET ÜNAL KİMDİR?

Mimar, aktivist ve doğa dostu kimlikleriyle ön plana çıkan Ünal, ilçe sakinlerinin uzun yıllardır yakından tanıdıkları bir sim. Ünal, 1973 yılında Şişli’de doğmuş ve o tarihten bu yana da Şişli’den hiç kopmamış. O, kendisinin deyimiyle, “çekirdekten bir Şişli çocuğu”. İlk, orta ve liseyi ilçedeki okullarda bitirdikten sonra, Haliç Üniversitesi’nde mimari eğitimi gören aday, mezuniyeti sonrasında da ilçeden ayrılmayarak, mimari hizmetler veren şirketini yine Şişli’de açmış. Bölgede bir yandan mimarlık yaparken, diğer yandan da kendisine insânî nedenlerle başvurup yardım isteyen ilçe sakinlerini kolay kolay geri çevirmeyen, onların mümkün olduğunca her türlü ailevî, ekonomik ve bürokratik sorunu için koşturan yardımsever yapısı nedeniyle de zaman içinde Şişli'de çok geniş bir çevre, ciddi bir tanınırlık kazanmış.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi