İstanbul Gündemi

Sarıyerliler'den İBB önünde protesto!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Kasım 2022 Çarşamba 13:50

'Sarıyer Mahalleler Birliği' üyesi bir grup, Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarındaki tapuların, emlak rayiç bedeli üzerinden verilmesi konusunda verdiği yetkinin uzun zaman geçmesine rağmen kullanılmaması nedeniyle protesto eylemi yaptı. 

AK Parti Meclis Grubunun hem İBB hem de Sarıyer Belediyesine, Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarındaki vatandaşların tapularının, emlak rayiç beledi üzerinden verilmesi konusundaki anlaşmazlık eylemle noktalandı. 

İÇERİ ALINMADILAR

Mahalleler Birliği sivil inisiyatifi olarak İBB’ye gidip, neden halen bu konuda bir çalışma yapılmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlara İBB yönetimi önce zabıta, ardından da çevik kuvvet çağırarak vatandaşın içeri girmesine engel oldu.


AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarı‘ndaki hak sahiplerine tapunun emlak rayici üzerinden vereceğini söylediğini anımsattı. 

'BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK'

Kendilerinin bunun üzerine tapu sorununun çözümü için üzerlerine düşen her şeyi yaptığını anlatan Kurşun, 'Biz yetkiyi verdik. Hani nerede çalışma? Nerede tapu? Vatandaşın mağdur olmaması için başından beri olmasını istediğimiz emlak rayiç bedeli üzerinden satış yapılması konusunda baskılarımızın ardından, yetki verdiğimiz İBB’nin bu konuda hiçbir çalışma yapmadığına şahit olduk.' dedi. 

'HİÇ BAHANELERİ KALMADI'

Başkan Kurşun, Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin tapu verme konusunda artık hiçbir bahanesi kalmadığını aktararak, 'Bu konuda çalıma yapmak bir yana dursun, mülkiyet hakkının peşinde koşan Sarıyerli vatandaşlarımız karşısında muhatap dahi bulamıyor. Daha önce de bu konuda yaptığımız açıklamalarımızda yetkiyi verdik ama yetki vermekle kalmayıp konunun takipçisi olacağımızı da ifade eden AK Parti yönetimi olarak, Sarıyer Belediyesi ve İBB’yi üzerine düşeni yapmaya ve vatandaşın mülkiyet hakkını teslim etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

'VATANDAŞLARI İÇERİ ALMAMALARI ÇOK ACI'

Sarıyer Mahalleler birliğinin İBB’ye alınmamasına tepki gösteren İBB Meclis Üyesi ve Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşkun da “Daha önce AK Parti Grubu olarak gerek Sarıyer Belediyesinde, gerek İBB grubumuzda defalarca ağırlayıp misafir ettiğimiz Sarıyerli vatandaşların, CHP’li İBB yönetiminden muhatap bulamaması çok acı. Zabıta ve çevik kuvvet çağılarak kapından içeri bile alınmaması her şeyden öte bir Sarıyerli olarak bizleri de incitmiştir. İBB ve Sarıyer Belediyesini yetki verdiğimiz konuda çalışmaya, bu konuda çalışmasalar bile vatandaşımızı muhatap kabul etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi