İstanbul Gündemi

Başkan Usta:” Engellilerin Desteğe İhtiyacı Yok ”

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
2 Aralık 2014 Salı 00:11

Başkan Usta:” Engellilerin Desteğe İhtiyacı Yok ”

Gaziosmanpaşa Belediyesi engellilerin iş hayatında daha başarılı olabilmeleri için “Engellilerde kariyer ve istihdam olanakları” isimli seminer düzenledi.  Seminerde konuşan Beyaz Ay Derneği Başkanı ve eski Ak Parti Milletvekili Lokman Ayva, engelli vatandaşların kabiliyeti olan iş alanlarında çalışmaları gerektiğini söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi engelli vatandaşlara kariyer planlaması hakkında bilgi vermek amacıyla  “Engellilerde kariyer ve istihdam olanakları” isimli seminer düzenledi. Engelli vatandaşlara istihdam ve kariyer alanında neler yapabileceklerinin anlatıldığı programda engelli vatandaşların iş alanında ve toplumsal alanda yaşadığı sıkıntılara da değinildi. Düzenlenen programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

“ENGELLİLERİN DESTEĞE İHTİYACI YOK”

 Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Usta Düzenlenen seminerin ülke adına güzel mesajlar vereceği temennisinde bulunarak, kendisine verilen Başkanlık görevini vatandaşların duası ve desteği ile en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan biri olarak burada olduğunu ifade etti. Engelli vatandaşların desteğe ihtiyacı olmadığını sözlerine ekleyen Usta,” Biz sadece köstek olmayalım diye arayış içinde olduğumuzu düşünüyorum. Engelliler her zaman önündeki engellerin kendileri olduğunu, bizler olduğunu biliyor. Dünyada yeryüzünde engeli olmayan insana ben bugüne kadar rastlamadım. Toplumdaki yaşadığımız birçok alanda kaynaklanan engellerin bizden kaynaklandığını biliyoruz. Hepimizin üzerine düşen sorumluk bu alanda çok şey yapmamamız gerçeğini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“HERKEZİN KABİLİYETİ AYRI AYRI”

Engellilerin normal insanlar gibi her işte başarılı olamayacağının altını çizen Lokman Ayva Herkesin kabiliyeti ayrı ayrı herkesi Allah farklı kabiliyette yaratmış. O yüzden nasıl ki engelsizlerden her şeyi yapmasını beklemiyorsa, engellilerden de beklemiyoruz. Engelliden sadece kabiliyeti olan şeyi bekliyoruz. Bedensel engellilerin yapabileceği işler, görme engellilerin yapabileceği işler aynı olmaz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi